Luiz L. Hej - Da li volite sebe?

Evo 12 načina sa kojima možete početi!

Predivna avantura samoljubavi.

 

Otkrila sam da postoji samo jedna jedina stvar koja leči svaki problem a to je: voleti sebe. Kada ljudi počnu da vole sebe svakog dana sve više I više, zapanjujuće je kako im se životi poboljšaju. Oni se osećaju bolje. Oni dobiju posao kakav žele. Imaju novac koji im je potreban. Njihove se veze ili poboljšaju ili razreše, a nove otpočnu.

Voleti sebe je jedna predivna avantura; to je kao da učite da letite. Zamislite kada bi svi mi imali moć da letimo kad nam je volja? Kako bi to bilo uzbudljivo. Hajde da počnemo da volimo sebe odmah sada.

Evo 12 zapovesti koje će vam pomoći da naučite da volite sebe:

 

Zaustavite sav kriticizam.

Kriticizam nikad ne menja ništa. Odbijte da kritikjete sebe. Prihvatite sebe bukvalno onakvi kakvi ste. Svi se menjamo. Kada se kritikujete vaše promene su negativne. A kada podržavate sebe veše promene su pozitivne.

Oprostite sebi.

Pustite prošlost da ode. Učinili ste najbolje što ste mogli u tom trenutku sa razumevanjem, svesnošću I znanjem koje ste imali. Sada rastete I menjate se, I vaš ćete život živeti drugačije.

Nemojte sebe zaplašivati.

Prestanite da terorišete sebe svojim mislima. To je mučan način da živite. Pronađite mentalnu sliku koja vam donosi zadovoljstvo, I automatski zamenite vašu misao straha sa mišlju zadovoljstva.

Budite nežni, prijatni I strpljivi.

Budite nežni prema sebi. Budite prijatni prema sebi. Budite strpljivi prema sebi dok učite nove načine razmišljanja. Tretirajte sebe isto kako biste tretirali I nekog koga jako volite.

Budite prijatni prema svom umu.

Samomržnja je mržnja sopstvenih misli. Ne mrzite sebe što imate određene misli. Nežno promenite svoje misli.

Hvalite sebe.

Kriticizam lomi unutrašnji duh. Pohvala ga izgrađuje. Hvalite sebe koliko god možete. Recite sebi koliko vam dobro ide u svemu što radite.

Podržite sebe.

Pronađite načina da se podržavate. Posegnite za prijateljima I dopustite im da vam pomognu. Pitati za pomoć kada vam je potrebna jeste akt vaše snage.

 

photo by: andreasresch
photo by: andreasresch

 

Imajte ljubavi za vaše negativne navike.

Priznajte sebi da ih kreirate da bi ispunili vašu potrebu. A sada, vi pronalazite nove pozitivne načine da ispunite te potrebe. I zato sa ljubavlju, otpustite stare negativne načine razmišljanja.

Postarajte se za svoje telo.

Naučite nešto o nutricionizmu. Kakvo gorivo treba vaše telo kako bi imalo optimalni nivo energije I vitalnosti? Naučite o vežbanju. U kakvim vrstama vežbi vi najviše uživate? Blagosiljajte I poštujte hram u kojem obitavate.

Radite vežbe ispred ogledala.

Često pogledajte u vaše oči. Izrazite rastući osećaj ljubavi koji imate prema sebi. Oprostite sebi dok gledate u ogledalo. Pričajte sa svojim roditeljima dok gledate u ogledalo. Oprostite I njima takođe. Barem jednom na dan kažite: Volim te! Ja te zasita volim!

Volite sebe…Učinite to sada.

Ne čekajte dok ne ozdravite, ili smršate, ili dok ne nađete novi posao, ili novu vezu. Počnite sada odmah I učinite najbolje što možete.

Zabavite se.

Setite se stvari koje su vas radovale kad ste bili mali. Uvrstite ih u svoj život, sada. Pronađite načina da se zabavite u svemu što radite. Dopustite sebi da izrazite radost življenja. Osmehnite se. Smejte se. Radujte se, i Univerzum će se radovati sa vama.

6 Comments

 1. leci

  Predivan tekst a slika je pogođena sto posto!Hvala!

 2. kata

  fenomenalna LUIZ fenomenalen tekst

 3. leposava

  veoma poucno, citala sam vec dosta o tome ali nikako da krenem, sve je to bilo nekako sramezljivo. od danas krecem ozbiljno. hvala!

 4. Zahvalna

  Kakav tekst, wow, bozanstveno 🙂

Leave a Comment