Daren R. Veisman - Da li Ste Zaista Budni?

Otvorite svoje srce za zagrljaj prirode.

Duboko udahnite… opustite se i osetite kako se vaše srce otvara zagrljaju prirode. Mudrost i lepota beskrajne Ljubavi i Zahvalnosti je svuda oko vas, a još više u esenciji žudnje vaše duše da iskusi život. Sada je vreme da sijamo i probudimo sveto mesto prirode, punog potencijala za rastom i napredovanjem. U svojim slavnim dnevnicima, Ana Frank je napisala:

Najbolji lek za one koji su uplašeni, usamljeni, ili nesrećni je da izađu napolje, negde gde je mir i tišina, gde mogu biti sami sa nebom, prirodom i Bogom. Jer jedino onda osoba može da oseti da je sve baš onako kako bi i trebalo biti, i da Bog želi da ljude vidi srećnima, u jednostavnoj lepoti prirode.

Mir na Zemlji je više od vizije ili misije…to je prirodan proces kome smo privilegovani i blagosloveni da svedočimo svaki dan. U svakom momentu, Majka Zemlja nam pruža beskrajne prilike da posmatramo čudo života kroz majušne talase u bari vode, u cvetu koji cveta, pauku koji plete svoju mrežu, pticama koje lete, ili leptiru koji se rađa. Magija i čuda su svuda oko nas, svuda u misterioznom ritmu toka prirode kroz sezone.

Često puta, frka i žurba života, i naša pretrpana lista obaveza, čini da se osećamo ometano, potpuno diskonektovano od čuda života. Jedan jedini momenat posmatranja, bitisanja, ili refleksije, poseduje moć da pretvori dosadno iskustvo, u iskustvo dubokog značenja i svrhe.

Svesno ili nesvesno, mi biramo našu realnost. Ono ko si, kao i tvoje iskustvo, i ono gde se nalaziš je ili svestan izbor, ili trenutna reakcija. Nežni jelen, gegajuća patka, jedna jedina palacka trave, plava čaplja, cvet ruže, i svi ostali jedinstveni izrazi sveta prirode su kulminacija pokretačke sile koja na kraju otkriva svoje prave boje, zvuke i ponašanja na konstantno menjajući i konstantno evoluirajući način.

Ko ste vi? Kakva iskustva doživljavate? Da li ste tamo gde birate da budete? Ili možda osećate duboki osećaj poziva unutar vas? Kada počnete da posmatrate sebe u okruženju vaših životnih okolnosti, ubrzo ćete uvideti da vas nešto vuče, vodi, tera vas da postupate na određeni način, nešto iz samog središta vašeg bića. To je vaša duša, koja se budi da ispolji svoju autentičnost, vaše pravo JA.

 

U mirnoći, čudne stvari se dese.
U mirnoći, čudne stvari se dese.

 

Možete koračati istom stazom ponovo i ponovo. Misleći da je okolina trivijalna…uvek isto, sve po starom. Kakogod, kada biste zastali samo na momenat i umirili se, nešto veoma neobično bi se dogodilo. Otkrili biste da postoje portali drugih dimenzija upravo tu, ispred vas, i da je priroda najbrži i najefikasniji način koji aktivira ta vrata. Prepoznli biste spiralne oblike, svetlucave boje, jake mirise, i zvuke koji stimulišu vaš primarni deo koji teče, i koji se menja sa lakoćom i veličanstvenošću. To je ono što je drevni mudrac Lao Cu opisao u Tao Te Čing-u rekavši: Budi srećan sa onim što imaš; raduj se načinu kako stvari stoje. Kada shvatiš da ništa ne nedostaje, ceo svet pripada tebi.

Priroda poseduje način kojim govori neizgovoreno. I kao prirodna posledica konektovanja sa prirodom, vi ćete spontano početi da se menjate, kao seme koje je posađeno duboko u utrobu Majke Zemlje. Počećete da stvarate koren i da rastete. Baš kao i seme, i vi ćete početi da rastete na jedini način na koji znate…kao kroz tamu u kojoj se nalazite, ka svetlosti.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment