šeril ričardson - Četiri jednostavne želje

Ispoštujte sebe ovog praznika.

Dajte sebi osećaj prisutnosti.

 

Kako bi vas podržala u kreiranju prelepog početka nove godine, htela sam da vas podsetim na četiri želje koje će vam pomoći da do kraja uživate u ovom dobu godine:

Stvorite mesta za spontanu radost. Neki od mojih najsrećnijih prazničnih momenata desili su se baš kada sam bila najdepresivnija, I kada sam sebi dala prostora za:  jedan sat bez ikakvih obaveza, popodne, ili veče da jednostavno radim bilo šta što mi se radi u tom trenutku. Još uvek se sećam dana kada sam šetala kroz tržni centar bez ikakvog drugog plana osim da razgledam I uživam u prazničnoj atmosferi, I srela svoju najbolju drugaricu iz detinjstva. Sele smo zajedno I uživale u šolji čaja, pričajući o danima kada smo bile deca. To je bilo popodne koje nikad neću zaboraviti.

Postanite ekspert za primanje pomoći. Sledećih nekoliko dana kada uhvatite sebe da govorite: Ne hvala, mogu ja i sama oprati sudove, ili Ok. Je nije mi potrebna pomoć oko pakovanja poklona, ili Znam da imaš ideju kako da moj život bude lakši, ali ja uvek radim ovako, stanite, udahnite duboko I saslušajte. A onda kažite: Da, volela bih da mi pomogneš oko sudova, ili Naravno da možeš I ti zapakovati ove poklone, ili Hvala ti što brineš za mene, reci mi ako još nešto znaš. Jedan od najvećih darova koje možemo dati drugima jeste voljnost da im dopustimo da I oni nama daju.

Postanite master lenjosti. E sada, ako ste posle ove rečenice pomislili: Nema šanse, ne mogu sebi dopustiti da lenčarim, ja nemam vremena za to, onda je ovo definitivno za vas. U narednih deset dana učinite nešto kako biste opustili svoje telo I odmorili svoj um. Na primer, spavajte sat-dva duže nego obično, gledajte filmove celo veče, ili nemojte odmah žuriti da perete sudove posle prazničnog ručka, već sedite u dnevnu sobu I uživajte pričajući sa vašim prijateljima. Nakon sve halabuke oko praznika, zaslužili ste da pustite neke stvari kako biste se odmorili I opustili.

 

Četiri jednostavne želje
Četiri jednostavne želje

Preuzmite rizik ljubavi. U toku praznika, mnogi od nas provedu vreme sa porodicom I prijateljima. Ove godine, preuzmite neki rizik koji će vas zbližiti sa voljenima I onima koji vam najviše znače. Recite Volim te nekome kome to niste pre rekli. Pitajte baka Anku kako je to imati 80 godina. Odvojte vreme da svoju odraslu decu pitate da li su zadovoljna na svojim poslovima, sa svojim brakovima, ili sa svojim snovima. Brinite manje o tome šta će oni misliti, a više o tome kako se osećaju da biste iskusili moć ljubavi.

Ako dopustite sebi da uživate u ove četiri jednostavne želje, ne samo da ćete uživati u ovoj prazničnoj sezoni, već ćete i Novu Godinu započeti sa manje stresa, više odmora, I sa bogatim, velikim srcem!

Leave a Comment