Vejn Dajer - Blagosloveni su oni koji se raduju!

U smislu spoljašnje pojave, postoji nešto primetno kod ljudi koji su dosegli višlji nivo duhovne svesnosti. Oni kao da su u konstantnom stanju blagoslova. U mom životu, znam da je moje stanje radosti pouzdani ekvivalent mog nivoa duhovnog prosvetljenja u tom specifičnom momentu. Što se više osećam radosnijim, zadovoljnijim, srećnijim, spokojnijim, to sam više svestan svoje duboke konekcije sa Duhom.

 

Pitajte sebe ovo pitanje, ‘Kako se ja osećam većinu vremena?’ Ako je vaš odgovor da se većinu vremena osećate anksioznim, zabrinutim, povređenim, depresivnim, isfrustriranim, i tako u nedogled, to znači da doživaljavate duhovnu diskonekciju. Ovo bi moglo značiti da ste svojoj ličnoj energiji dopustili da postane zaražena oslabljujućim silama niske energije oko vas.

 

Kada ste duhovno konektovani, vi ne tražite prilike da budete uvređeni, i vi ne sudite niti etiketirate druge. Vi ste u stanju veličnastva u kojem znate da ste konektovani sa Bogom i s’toga slobodni efekata spoljašnjosti bilo koga i bilo čega oko vas.

blagosloveni su oni koji se raduju
blagosloveni su oni koji se raduju

 

Ja zapitam sebe, ‘Kako se zaista osećam u sebi?’ Ako je moj odgovor na to pitanje ‘Ne baš preterano dobro’ ili ‘Uznemireno’, ja onda meditiram i odem na tiho mesto gde se mogu ‘uključiti’ u svoj duhovni izvor moći. Stanje radosti se potom brzo vrati. Svaki učitelj koji je istinski bio značajan u mom životu mi je demonstrirao ovu čudesnu vrlinu – da budemo u stanju da se smejemo, da život prihvatimo lako, da budemo blesavi i šaljivi.

 

Iskoristite ovu meru kako biste testirali sopstveni nivo duhovne svesnosti, a ako se neosećate da ste baš dobrog raspoloženja, podsetite sebe da nikada nećete biti u potpunosti zadovoljni ako niste jedno sa Duhom. Ja volim objašnjenje koje je dao Erik From: ‘Čovek je jedina životinja kojoj može biti dosadno, koja može biti diskonektovana, i koja se može osećati kao da je izbačena iz Raja.’ Zapamtite, samo vi možete izbaciti sebe iz Rajske bašte.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment