Stiv Čendler - Bajke se mogu ostvariti, mogu se ostvariti I vama

Ako ste mladi u srcu

Zato što su bajke, u svom najpozitivnijem, najinspirativnijem smislu zapravo veoma moćni mitovi…one potpaljuju našu maštu I dopuštaju nam da vidimo mogućnost jednog puta istinskog heroja.

Teško je, shvatićeš

Biti uskog uma

Ako si mlad u srcu

Poverujte svojim strahovima, I vaš um se smanjuje I postaje pesimističan. Uskoro, više ne motivišete sebe, ne reinventigujete sebe, niti menjate svoje načine razmišljanja. Oprema vam je riknula. Slobodno možete sebi pustiti I Megadeth I rđati u miru. Vi niste ratnik vremena, sada brinete oko vremena. Zato što vam vreme ističe.

Osim ako.

Uzmete srce. Postanete mladi. Pitate gde počinje putovanje I krenete. Ne sa klišeom, poput svih onih novogodišnjih rezolucija koje ste već unapred prekršili. Već sa duboko personalnom, visoko individualnom novogodišnjom rezolucijom.

irving kan
irving kan

Irving Kan svojih 105 srećnih godina na ovoj planeti prepisuje činjenici da se nikada nije penzionisao. Dok većina ljudi živi za svoju penziju, I bori se za svoje pravo da se penzioniše što je ranije moguće, I onda da ne rade ništa, Irving Kan radosno odlazi na posao svakog dana, I svojim klijentima pruža usluge finansijskog konsaltinga.

Svi možemo pronaći inspiraciju u divnom citatu Noela Kovarda, koji je rekao: Rad je veća zabava od zabave.

Da li znaš da vredi

Svakog blaga na zemlji, da budeš mlad u srcu?

Jer koliko god da si bogat

Daleko je bolje biti mlad u srcu

I ako doživiš I 105-u

Pogledaj šta si sve dobio time što si bio živ!

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment