Svaka Sitnica se Računa

Autor teksta: Blog Tišine Uma

 

Krivica, kritika, pokazivanje prstom i žaljenje su sve oblici negativnosti. Svako od njih donosi toliko nesloge. Sa svakom malom žalbom i svaki put kada kritikujete bilo šta, vi dajete negativnom. Žalbe o vremenu, saobraćaju, vladi, partneru, deci, roditeljima, čekanjima u redu, ekonomiji, hrani, vašem telu, vašem poslu, mušterijama, poslovanjima, cenama, galami ili usluzi čine se kao malene i bezopasne stvari, ali one donose sa sobom čitav talas negativnosti.

 

Izbacite reči iz vašeg rečnika poput “strašno”, “užasno”, “odvratno” i “ogadno”, jer kada izgovarate ove reči, one uglavnom dolaze sa snažnim osećanjima. Kada ih pritom izgovarate, one vam se moraju vratiti, što znači da postavljate oznake na svoj život! Zar ne mislite da bi bila dobra ideja koristiti više, reči poput: “fantastično”, “zapanjujuće”, “bajno”, “briljantno” i “čudesno”?

 

svaka sitnica se računa
svaka sitnica se računa

 

Možete imati šta god da volite i želite, ali morate se uskladiti sa Ljubavlju, a to znači da NEMA IZGOVORA za nedavanje Ljubavi. Izgovori i opravdanja sprečavaju vas u primanju svega što želite, odnosno što vam Srce želi. Sprečavaju vas da vodite inspirativan život.

 

“Sve što šaljemo u život drugih, vraća nam se u sopstvenom.”

Edvin Markham (1852-1940)

Pesnik

 

Vi ne uspostavljate vezu sa Ljubavlju kada se žalite prodavcu, a onda nekoliko sati kasnije primite poziv od komšija jer vam pas nepodnošljivo laje. Vi ne uspostavljate vezu kada sretnete prijatelja na ručku i pričate negativno o nekom zajedničkom prijatelju, a zatim dođete natrag na posao i otkrijete da imate velike probleme koji su se stvorili između vas i vašeg glavnog poslovnog partnera. Vi ne uspostavljate vezi kada tokom večere diskutujete o nečemu negativnom što je objavljeno na vestima, a zatim te iste noći ne možete spavati zbog uznemirenog stomaka odnosno varenja.

 

Vi ne uspostavljate vezu ako se zaustavite na ulici kako bi pomogli nekome jer im je ispala neka stvarčica, a onda se 10 minuta kasnije dobijate parking mesto baš ispred supermarketa. Vi ne uspostavljate vezu kada voljno pomažete deci sa njihovim domaćim zadatkom, a sledećeg dana dobijate vest da su vaši porezi koje plaćate skočili i više nego što ste mislili. Vi ne uspostavljate vezi kada činite uslugu prijatelju, a onda istog vikenda, vaš šef vam daje besplatne karte za neku utakmicu. U svakoj okolnosti i momentu vašeg života vi primate ono što ste dali, bilo da ste uspostavili konekciju ili ne.

 

“Ništa ne dolazi spolja. Sve stvari dolaze iznutra.”

Nevil Goddard (1905-1972)

Autor Nove Misli

 

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment