Leci - Uvek se osećam dobro u vlastitoj koži, jer sam večni dobitnik

“Uvek se osećam dobro u vlastitoj koži, jer sam večni dobitnik” -Luiz Hej

 

Ovo je divna afirmacija Luiz Hej, koju obožavam i koja mi je postala suštinska misao i emocija koja me vodi iz dana u dan u mome životu.

Ova rečenica je sveobuhvatna tačka i polazište za mnoge divne promene i harmoničan i srećan život, samo ako ga želimo.

Da li ga želite?

Da li želite izaći iz uloge žrtve i nekoga, kome drugi kroje život?

Da li želite biti otvoreni i prijemčivi za sopstvene promene, kako bi ste bili opušteni vedri i veseli i disali život punim plućima, onakav kakav vam je i dat da ga živite, a vi ste se negde po putu izgubili, najviše zbog toga što ste slušali druge, a ne sebe i onaj glas u vama koji vam je uvek dostupan i jedini putokaz za vaše naredne srećne korake!

Sreća i radost su uvek tako blizu i uvek tu, za vas tako dostupni!

Pročitajte ponovo ovu afirmaciju gore ispisanu i videćete kako, čim je pročitate, desi se neko širenje u grudima, jer je ovo jedan savršeno pozitivni stav i način razmišljanja o vama samima.

Ako ste se pomirili sa Apsolutnom Istinom, da smo sami odgovorni za život koji živimo, samo mi, i nikoga zbog toga ne možemo kriviti, e onda ste na pravom putu da otkrijete kolika vam je snaga i moć data, da napravite od svog života – Raj na Zemlji!

Misao je ono što kreira naš život i ako razmišljamo o sebi pozitivno, pozitivno ćemo i privući u svoj život.

Neka vas u drugima interesuje samo ono što je dobro i divno, jer time jača sve pozitivno u vama i ljudima koje posmatrate, a u suprotnom smislu se dešava – naravno suprotno.

Ono što je opredeljuća vaša misao, to je nešto što vam se približava u vaše iskustvo, zato ne treba traćiti uzaludno vreme kritikovajući i čudeći se drugima. Treba živeti svoj život, a život drugih ostaviti njima samima da pronalaze svoje puteve ka sreći.

photo by: ethe
photo by: ethe

Ono što nam je svima zajedničko je to, da želimo biti srećni i ispunjeni, i to sve vreme i radimo. Nekada to tražimo izvan nas samih, a onda smo tužni i nesrećni. Sreća je u nama samima – u našem pozitivnom stavu i odnosu prema sebi, pa onda prema celom svetu oko nas.

Sreću ćemo pronaći negujući ljubav i poštovanje prema nama samima.

Ljubav prema nama samima je veoma složena celina.

To je nežnost i pažljivost kada nešto učimo i ne ide nam baš lako.

To je ispoljavanje svog mišljenja.

To je postupanje po sopstvenom verovanju, a ne po tuđim očekivanjima.

To je biti divan i pažljiv prema drugima, ali nikada ne ići protiv sebe u tome.

To je ugađati sebi.

To je činiti sve ono što nam prija i što nas raduje.

To je pronaći kreativnost u sebi i svoje talente, i igrati se sa njima.

Voleti sebe znači uvek i uvek slušati svoj osećaj, šta bismo mi i kako bismo mi, jer to je jedini način da budemo srećni.

9 Comments

 1. marina

  hvala na ovom predivnom tekstu…pročitala sam ga baš kad mi je najpotrebniji

 2. Soraja

  HVALA na ovom divnom tekstu,u stvari sve sto se ovde postavlja je na najvisem nivou,Luiza Hej i njezine knjige su za mene uzor!!Samo nastavite,zelim vam puno uspeha!!Volim vas i jos jednom HVALA!!!!

 3. Leci

  Draga Soraja, raduje me da čitam tvoje komentare i raduje me da voliš Luizu Hej a i mene. Vidiš kako srce i taj unutrašnji glas prepozna istinitost i našu uzajamnu povezanost, samim tim.
  Luiza Hej je divan uzor i mnogima je promenila život svojim knjigama. Njene afirmacije su nenadmašne i ja sam zaljubljenik njenih afirmacija. Evo jedna za tebe Soraja ” Dišem punoću i bogatstvo života i gledam kako me život podržava i snabdeva sa više dobra, nego što mogu i da zamislim” ili ovu “Vrata moga srca se otvaraju na unutra” Luiz Hej
  Hvala ti na lepim željama a tebe voli Leci i želi ti sve ono najbolje što postoji i svaku sreću.

 4. Leci ovo je prekrasan tekst,hvala ti puno .

 5. Marina

  Drage moje, vidim da sam u januaru ove godine pročitala ovaj tekst i da me se jako dojmio, moram vam reći da mi je ova godina bila jedna od najvećih životnih prekretnica. Prestala sam igrati ulogu žrtve, pobunila se protiv lošeg braka, prestala sam se bojati budućnosti….danas sam zaposlena žena, samohrana majka, volim sebe najviše na svijetu, svakog jutra kada se probudim idem pred ogledalo i kažem “Ljepotice krećemo veselo u novi dan”…ne kažem da mi je lako, naprotiv, imam krize ali znam se uloviti nasred plača i početi sebi govoriti … dosta plakanja glavu gore, možeš ti to, tebe čekaju samo lijepe stvari jer ti to zaslužuješ!
  Uglavnom u 47, godini sam postala svjesna svojih kvaliteta i jako jako se volim…često gotovo svakodnevno posjećujem vašu stranicu i zaista ste mi puno pomogli pa vam od svega srca jedno veliko HVALA

  • Draga Marina, pre svega sam srećna što si izabrala ulogu pobednika i što si napravila tako velike pomake u svome biću, svojim verovanjima i stavu. Divno je osetiti drugo biće kojem nije lako ali ustaje i kreće napred, e to je pravi ratnik svetlosti i ja ti od srca čestitam na svim tvojim promenama, na svim tvojim pobedama. Bravo Marina, što si bila toliko odlučna, hrabra, i uzela svoj život u svoje ruke, jer je tebi i dat sa ljubavlju. Svaku sreću i svako blagostanje tebi i tvojoj deci.
   Ova je godina, kao stvorena za pobednike!
   Presrećna sam što si svoju priču podelila sa nama. Hvala ti Marina.

Leave a Comment