Vina - Šta radiš dok spavaš?

Pre nekog vremena prevela sam tekst od Vejna Dajera Kako Spavate u kojem je govorio o tome kako poslednja misao koju pomislimo pred spavanje boravi u našem podsvesnom umu još četiri sata. To me je fasciniralo! Znači veoma je bitna misao i ideje sa kojima se poigravam pre nego što se ‘onesvestim’ u krevetu. E pa ako je teako, onda ću još više obratiti pažnju na to, i namerno iskoristiti tu matematiku.

Ja jaaaako volim da se zahvalim Životu na svemu, na svim dosadašnjim iskustvima koja su me učinila ovakvom kakva sam danas, na svemu što mi se sada dešava, i svemu što dolazi. To mi je tako divno, i tako me smiruje ta izjava, apsolutno mi je potpuna, i sveobuhvatna. Volim da prošlosti odam priznanje i prihvatam da se takva desila kao nešto pozitivno u mom životu, i u isto vreme poželim dobrodošlicu svemu predivnom što očekujem.  Zatim volim da afirmišem da ću sada lepo zaspati, prijatno sanjati i odmoriti se za sledeći dan i radosna iskustva koja zaslužujem. I kada kažem to ‘zaslužujem’, potrudim se da do kraja, koliko god mogu osetim koliko ja to zaista mnogo zaslužujem, i kako je to u redu, i kakva sam ja to dobra osoba, zadovoljna sobom. Prizovem snagu u toj reči, i osećaj je divan.

Nemojte biti lenji i odvojte koji momenat za ovu mudrost, iskoristite ovo znanje. Imaćete mnogo koristi od ovoga i osećaćete se bolje, imaćete uspešniji dan i noć. Znam da smo svi uveče umorni i samo želimo da se skljokamo u krevet, i obezdanimo, ali dovoljan je samo koji momenat za ovo. Svako od nas može da učini ovakav napor.

Naravno, ovo je moj lični ‘ritual’ pred san, vaš može biti sasvim drugi, nije bitno, to je je sve jako intimna, i potpuno lična stvar. Vama može prijati nešto sasvim drugo. Bitno je da se pripremi ‘teren’ za naš podsvesni um, da po njemu leluja i boravi. To je poenta. A sad, kako ćete to postići, samo je na vama.

Evo kako to zvuči uživo! 🙂

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

11 Comments

 1. član 257

  I dok tvoj um zahvalan “luta i šeta” nebeskim prostranstvima kolektivnog nadsvesnog, tvoj pas se igra sa tvojim čarapama 🙂

  Hvala ti Vina. Ovo je divan primer. I u Vrtlogu piše: sa kakvom vibracijom zaspemo sa takvom ćemo se i probuditi.
  Pozdrav iz Beograda!

 2. danijela dany

  Diiiiivno je Vina sto si to podelila sa nama,hvala ti :*

 3. maja

  Isto tako radim i zaista je tako, zaista pomaze za novi dan!

 4. Anita

  Vina,ti si jedno predivno bice!Hvala ti sto si sa nama i sto na ovakav prirodan i otvoren nacin delis sa nama mnogo toga! Bog te blagoslovio!

 5. alex

  OBOZAVAAM TE VINAAAAAAA :)))) MNOGO SAM NAPREDOVALA< SVAKI DAN SVE VISE I VISE SAM POZITIVNA, ZIVOT JE NAJLEPSI NA SVETU ! <33

 6. Linda

  Divno je videti nekog ko tako zraci, posebno pred spavanje!
  Hvala ti na svemu sto radis! Cmok!

 7. Vina

  Ekstra ljudiiii! 😀

 8. ceca ratnica

  Sve pohvale i od mene. Vec neko vreme radim na sebi uz tvoju pomoc i vrlo sam zadovoljna postignutim rezultatima… Zadnjih nekoliko godina sam procitala nekoliko dobrih knjiga, nabrojacu samo neke: Put kojim se redje ide,Moc podsvesti, Kako izleciti svoj zivot, Kaludjer koji je prodao svoj ferari…I ranije sam koristila afirmacije (pisala ih i ponavljala) ali nisam imala puno uspeha tj osecala sam se i dalje lose. Mislim da nisam imala dovoljno vere u njihovu moc. Zato sam ti Vini zahvalna na pozitivnoj energiji kojom zracis i veri koja je utkana u svaki tvoj video. U svakom slucaju nesto se pokrenulo u meni i osecam se bolje nego ikad (iako sam zena u srednjim godinama)… Toliko sam puna ljubavi da bih mogla zagrliti ceo svet…Veliki pozdrav tebi i Ivanu i sve najbolje u daljem radu…

Leave a Comment