Leci - Šta je u Stvari Krivica

Krivica nema veze sa odgovornošću! Krivica je kažnjavanje sebe i proglašivanje sebe da nismo dovoljno dobri, i dovoljno vredni. Krivo je razmišljanje da krivica znači kako imamo odgovornosti prema životu. Uvek radimo najbolje kako znamo ito je činjenia. Ako nije dovoljno dobro, to nam je dovoljna lekcija, da učinimo više, nije uopšte potrebna emotivna bombica krivice. Krivica se javlja, jer smo se tako vremenom programirali da tako reagujemo, sli ne moramo tako, jer je to veoma stresno i nepotrebno. Kada sledeći put osetite da pristiže krivica, lepo se oprostite sa njom za uvek!

Leci

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

31 Comments

 1. Suzi

  Jednostavna mudrica Leci <3

 2. kaca

  Draga Leci, zelim da privucem luksuznu kucu, ali mislim da imam otpore sto se tice toga, jer ponekad tako pomislim na siromasne ljude koji cak ni krov nad glavom nemaju i onda kazem sebi: kaca, pa ti imas sve u zivotu, srecna si,zdrava si, imas lepu kucu, zasto zelis kucu od milion dolara? Drugi nemaju ni da jedu, a ti to zelis…A onda shvatim da svako ima pravo da zeli i trazi to…Nisam ja kriva sto drugi nemaju, ja smatram da sam dobar covek i svima zelim sve najbolje i mislim da jto nije nista lose sto zelim jel tako? kako da poradim na tome da ne sazaljevam druge ljude koji nemaju, vec da mislim na sebe i svoje zelje? 🙂

  • Draga Kaća, samo ti slobodno želi, jer to je normalno i prirodno. Ovaj svet i mi sa njim rastemo i razvijamo se kroz iskustvo onoga što želimo.
   Biću jako kratka i direktna!
   Drži svoj fokus na svojoj želji kao da je već ostvarena, i ne bavi se drugima, jer oni imaju svoje lekcije da prođu. Ti si stručnjak za sebe, a drugi su stručnjaci za sebe. Pusti druge da uče kako je njima potrebno, jer njima nije potrebno tvoje sažaljenje, već da ih pustiš i da se baviš svojim željama, svojim lekcijama. Ti najbolje znaš i osećaš šta je u tebi, tako i oni prate svoje verovanje, a kada im dosadi, promenuće se.
   Svako po slobodnoj volji uči svojim tempom i određenim redosledom. Tvoj redosled je tvoja velelepna kuća i to je sasvim u redu.
   Napiši u svesku sve razloge zašto misliš da nećeš dobiti takvu kuću i onda ih promeni u pozitive afirmacije, verovanja, a ujedno ćeš tako prečešljati svaki i mali otpor za ostvarenje svoje želje.
   Ljubim te, i želim ti uspeh!

 3. Siniša

  Živa istina !!!!!

  Tekst ide u LEGENDU !

  Lično, da li zbog Saturna koji me “stalno udara po glavi” ili ne, i pored dugogodišnjeg rada na sebi, prepoznajem se u ogledalu tvoga teksta Leci.

  Momčilo (anđeo čuvar): ” Leci, tebi svaka čast, ali ovaj ugursuz ….. ahhhhhh”

  Za Momčila od mene: “Dunavom još, šibaju VETROVI, ali smo mi suprotni svetovi …. hahahahha”

  • Da Saturn buba po glavi, ha ha ha …jer uvek daje samo jednu mogućnost…to je kao jednosmerna ulica i nema tu nekih mnogih mogućnosti…podneti, podneti, podneti…bar ja tako vidim i doživljavam u sebi …ha ha ha

   Siniša od srca pozdravi Momčila, a On već zna da je i Leci bubao Saturn (u petoj kući)…

   Kaže Momčilo: “Ah taj ugursuz Siniša, nema pojma koliko je divno srce njegovo”
   Ha ha ha ha …duvaju vetrovi, al sve su bliži svetovi, ha ha ha …osećaš…ha ha ha

 4. Ivan

  Prelep text, hvala vam 🙂

 5. najzad

  Vrlo blagotvorno i hvala sto nam se uvek nadjes u pravo vreme.bas mi je trebalo.Mersi,mersi.

 6. Ja krivim sebe za sadasnje stanje, i preispitujem stalno zasto se ovako osecam kada sam nekada bila sposobna za sve vesela, nasmejana, hrabra. . . Sada sam na dnu.

  • Na dnu si, jer vrednuješ sebe da nisi dovoljno dobra i vredna, ali……Znaj!
   Uvek radiš najbolje što znaš….uvek, jer da si znala još bolje, ti bi to bolje i učinila.

   Dakle, osuda i krivica su sestre bliznakinje, zato obema kaži baj, baj..važno je da sam shvatila kako mogu da budem gospodar svoga života, pa ću ga izgraditi da bude srećan, neću plakati i sažaljevati sebe, jer me to vuče u ponor, a moje srce hoće prema svetlosti, ljubavi, nebu….
   Kada si na dnu, prva stvar koju je dobro da uradiš da kažeš sebi…ok teško mi je sada ali to samo znači da ne spavam i da se u meni odvijaju promene, podneću ovo, jer znam da će se sve ovo brzo i lako srediti u moju najveću korist, a na opšte zadovoljstvo svih…i tada si otvorila zapečaćena vrata jednosmerne ulice i tada svetlost može da ti pomogne…Bog!
   Ljubim te i grlim.

   • Hvala Leci, Vase reci su mi uvek dobrodosle i vas pogled na svet. Ne znam sta mi je, stalno imam neki pritisak u glavi, ruzne misli i strah da ce mi se nesto dogoditi. Pomisljam da imam psihicki problem. Hvala na toplom zagrljaju i poljupcu. Volim Vas.

    • Cvetak, kada počnemo da se menjamo počnemo da razotkrivamo sve što smo godinama gurali i skupljali u sebi i upravo to osećaš u sebi. Stvar je samo da ne odustaneš od promena i kada dođe negativna misao, samo je zameni i izgovaraj je dok je ne prihvatiš i dok ne osetiš da si se smirila. To neprekidno zamenjivanje negativnih misli pozitivnim i to neodustajanje je proces promena koji se odvija. Ne može sve odjedanput da se promeni čarobnim štapićem, daj sebi više ljubavi i vremena da se utvrdiš u pozitivnom.
     Zdrava si i sve je u redu, jedino je do tebe koliko si voljna i uporna i borac!
     Voli te Leci i znam da možeš uspeti, samo ne odustaj, kada padneš, samo ponovo ustani!!!

 7. član 257

  Doviđenja Krivico! Nema ti više besplatne kafe kod mene :)…

 8. DenVik

  Draga, divna Leci hoce sve nas da ispostuje i doceka i podari osmeh i razumevanje i da nas potapse po ramenu :). Ti si jedna divna Majka.

  • To je istina, jer znam koliko je meni bila potrebna podrška i ljubav nekada kada sam počinjala da se menjam, ili bila u velikim procesima promena…a svima je potrebna ljubav i podrška…uvek!

   Poštujem vašu želju i potrebu da se menjate. To je velika hrabrost i veliki poduhvat, a time pomažete svima onima koji se menjaju, jer svi smo povezani i jedno!
   DenVik, ljubi te Leci.

 9. najzad

  Potpisujem Den Vik i dodajem sve” jezike narocito dusevni” razume a sto je najvaznije i sve leci.Nasa draga Leci je jedinstvena i toliko potrebna.Mersi bokuuuuuuuu.

 10. nata

  Bas mi je ovo bilo potrebno danas da procitam,da bolje razumem svoje promene i postalo mi je jasno da sam cesto birala osudu umesto krivice.Eto a tako su slicne,bas kao sestre.E pa zbogom krivico i osudo!Hvala ti Leci sto postojis,mnogo mi znace tvoji tekstovi.Pocetnik sam u promenama ali vesto pratim svoj nizvodni tok.Pozdrav svima 🙂

  • Nato, nije važno što si početnik,svi smo mi u različitoj tački svoga puta kroz večnost. Raduj se da si krenula u promene, i daj sebi vremena i ljubavi na tom putu.
   Odluka da želimo promene, je već promena u procesu!
   Bravo, vidim ja da si spremna i iskrena u svojoj odluci.

   Veliki pozdrav od mene.

 11. Prisutnost je naše prirodno stanje tako da krivica ne postoji.
  Onaje samo iluzija UMA.

Leave a Comment