Spoygg - Šta je ljubav? Poverenje

Želim da se zahvalim svim čitateljkama i čitateljima na fenomenalnom odzivu na prošli članak iz ove serije “Kako do istinske ljubavi?“. Velika ste inspiracija i pokazali ste da postoji jako velika želja da u ovom svetu ima više prave ljubavi, srećan sam zbog toga i želim svima da pomognem na tom putu koliko god je to u mojoj moći. Uživajte i hvala vam :)


Prvo želim da predstavim šta ja smatram da je prava ljubav. Prvo moraš imati cilj kojem težiš i svetlu tačku svog neba. Želim da ti prikažem jednu sliku kojoj i sam uvek težim i uvek gledam da joj što više budem dosledan. Ta slika mi je uzor i ona me inspiriše. Svaki dan i svaki momenat se procenjujem naspram te slike, i kad dođe neka burna situacija ta slika je ono što mi pomaže da reagujem s pravom merom i s iskrenom željom da sve bude bolje. Jedan značajan deo te slike je poverenje, želim da partner uvek može da mi veruje.

Poverenje se najčešće vezuje za vernost, ali veruj mi: to je poslednja kap; kad dođe do misli o tome u vezi već manjka poverenje u mnogo bitnijim aspektima.

Ljubav je na prvom mestu poverenje, ono dubinsko, istinsko, međusobno poverenje između partnera. Poverenje da nećeš biti povređen, poverenje da nećeš biti ismejan, da tvoji snovi neće biti pregaženi, iskritikovani, poverenje da ćeš dobiti povratnu informaciju kada radiš nešto što ne valja za tebe, poverenje da će se partner založiti za tebe više nego što se ti zalažeš za sebe, poverenje da partner vidi u tebi ono najbolje što ni sam ne vidiš, i da će to toliko isticati da ćeš i ti na kraju početi da vidiš sebe kao takvog. Poverenje. Poverenje!

Partner je tvoja polovina, deo tvog tela, tvoje duše. Partneru ćeš reći nešto što i tebi samom zvuči glupavo ali bi ipak voleo da ostvariš, nešto što želiš da imaš ali i sam misilš da ne zaslužuješ, u partneru ćeš tražiti podršku i to zahteva ogromno poverenje. Partner je neko s kim provodiš najveći deo života i deliš najintimnije trenutke i najranjivije momente, zato mora postojati bezgranično poverenje.

poverenje

Da bi napredovao moraš se menjati, to je osnova života. Kada se menjaš praviš greške. Da bi pravio greške moraš biti spreman da naneseš povredu svom egu i svojoj slici sebe. Da bi bio konstantno na bolnom putu promene moraš imati partnera koji će ti izvidati rane, podići te na noge i reći “možeš ti to” jednom više nego što je dovoljno :)
Partner je jako dobra reč, jer tvoj životni pratilac jeste tvoj partner i u njega moraš imati poverenja da mu kažeš najluđe stvari koje ti padnu na pamet, stvari za koje niko drugi osim tebe ne zna da ih želiš, stvari za koje misliš da bi te drugi ismejali. To je to fundamentalno poverenje koje mora postajati između tebe i tvog partnera.

Partner mora biti prva osoba s kojom ćeš razgovarati kad nešto zaškripi u vašoj vezi.

Poverenje je kad znaš sa apsolutnom uverenošću da je partnerovo izvinjenje iskreno, da je partnerovo “volim te” iskreno, da je partner iskren u svojim greškama i u svojim vrlinama.

Poverenje se gradi. Na poverenju se radi svakodnevno – svojim delima, svojim rečima, svojim pažljivim negovanjem partnera, spremnošću da saslušaš. Partner je tvoj prvi izbor za kaficu, tvoj najbolji drug, tvoj saputnik s kojim koračaš putevima života. S partnerom pričaš o tvojim snovima, i partner čini da nemoguće počne da izgleda kao moguće i ostvarivo. S partnerom deliš momente, s partnerom deliš interesovanja. Partner ti daje podršku da budeš jedinstven i gradi tvoje vrline, partner veruje u tebe i ti veruješ u svog partnera. Vi ste jedno!

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan :)

18 Comments

 1. Mira

  Razotkrivajuce jedinstveno a predivno

 2. Mayathebee

  Moja defiicija savrsenog partnera podrazumeva, da on u meni budi najbolju verziju mene

  • Spoygg

   Slažem se. Na to sam mislio kad sam napisao “da partner vidi u tebi ono najbolje što ni sam ne vidiš, i da će to toliko isticati da ćeš i ti na kraju početi da vidiš sebe kao takvog”

 3. sunny day

  Divna i dirljiva slika ljubavi,poverenja,partnerstva…

 4. Suzi

  Leepo, stvarno lepo. Tako izgleda savrseno ‘partnerstvo’,ljubav a za to je potrebno dvoje takvih, da tako dozivljavaju i grade medjusobnu vezu.
  Tekst zaista prija, Spoygg. Hvala.

 5. Ivan

  Text je predobar, i drago mi je da postoje muškarci poput nas kopji na ovakav način vide ljubav :). Svaka čast :)

  • Spoygg

   Pozdrav imenjače, hvala ti i hvala ti što si se javio jer time pokazuješ da nas ima još :D Mislim da je krajnje vreme da i mi “dobri” muškarci postanemo vidljivi ;)

 6. Sparki

  Stvarno nisam pobornik komentara koji su u stilu; odobravam, bravo i slicno ali ovaj put cu reci samo to da zasluzuje jedan veliki aplauz.

  Jos da dodam, da se nekad zapanjim kad u toku razgovora sa partnerom ili posle, lupim sebe po sred cela i shvatim sta sam rekao. Vauuuuuu, nisam ni znao da je to u meni/ta zelja/ideja/snaga ili sta vec to bilo. Naravno nekad izleti i neka glupost velika kao brdo ali sta sad i to se deli :)

  • Spoygg

   Hehehehe hvala, hvala.

   Mislim da taj razgovor sa osobom u koju imaš toliko poverenja stimuliše mozak da radi na potpuno produktivan način, ima tu neke hemije :D I meni se to često dešava da u razgovoru s Vinom shvatim nešto što mi se mota po glavi već danima ali nije videlo svetla :D

 7. Honey bee

  Predivan tekst, blago Vini sa ovakvim partnerom <3

 8. Ovo ja zovem savršenim partnerom i savršenim muškarcem, kojeg mnoge žene priželjkuju!
  Bravo Ivane za tvoje životno delo, koje si ti, i za divan inspirativan i potpuno iskreni tekst!
  Bravo!
  Voli te Leci.

 9. jamina pavlov

  prelepo….toliko da ostvlja bez teksta….:)

 10. Jaca

  Vina zaista zaslužuje Sve Najlepše, Bravo za Oboje!
  Danas sam videla čistu ljubav u očima. Kako se to može opisati?
  Ova mlada prekrasna devojka, ispred mene, luta svojim pogledima u daljinu i ne primećuje Ljubav koja je gleda. Ne sećam se da li me je u mom životu tako gledala Čista Jednostavna Ljubav, možda jeste. Možda sam i ja, kao ova devojka nebo plavih očiju, gledala u daljini u dalekim mislima tražila i čekala ljubav, ne znajući da je bila pored mene i nisam je primećivala, kao sada ova mlada devojka ispred mene. Ljubav u očima, mladića koji je sedeo pored nje, je gledala ozarena, svetla i puna radosti u devojku, upijala svaki treptaj i sjaj oka, svaki pokret devojčin, njeno lica koje se kupalo u blistavoj ozarenosti svetla koje su oči mladića zračile. I ta ljubav ništa nije traižla, ništa očekivala, samo je zračila svojom svetlošću i radošću. Iako je svesna da je devojka ne primećuje nije joj smetalo, samo prisustvo i postojanje bilo joj je dovoljno. Ovaj doživljaj se ne može opisati, kao da vidiš Boga tu ispred sebe, kog osetiš i vidiš u sebi i svuda oko sebe, Prekrasno!

 11. Skorpija

  Da li je moguce nastaviti vezu nakon prevare? S tim da se rjese problemi koji su doveli do toga, naravno.

 12. DenVik

  Da li je Skorpija sigurna da je na pravom mestu? Prevara ne postoji, a narocito ne veza u kojoj se ista pominje.Srecno tebi bilo. I da sto pre nadjes svoj put ljubavi.

Leave a Comment