Leci - Sreća je

Sreća je, kad rano ujutro, prošetam kejom sa svojim psom, kad zraci sunca uđu u moju sobu i rašire se kao lepeza, kad, tek gotova slika stoji u miru i gleda me zadovoljno, kad jutrom sa svoje terase ugledam maglom pokrivenu šumu, a nebom leti orao Mišar, kad travu nastani kolonija maslačaka, kad zažubori užurbani potok i prošeta nonšalantno mojim dvorištem, kad začujem, veseli dečiji žamor i smeh i kad ugledam njihove oči, kao svu radost ovoga sveta.

Sreća je mirisna  kafica i voćna torta, koja se topi u ustima.

Sreća je kad kiša dobuje u toplo leto i nikako da prestane, kad ugledam osmeh na licima mojih prijatelja, ili bilo čijih, kad se obučem u zeleno, kad procvetaju moji zumbuli i lale, a ja sednem u travu i mirišem, da upijem svu tu lepotu i postanem deo toga.

Sreća je kad je mir u srcu i kad glavom vladaju vesele misli, kad te neka kjniga zarobi , pa se posle nje osećaš nekako veći i bolji i mudriji.

 

sreća
sreća

 

Sreća je vatromet  za novu godinu i dupla duga na nebu. Sreća je hodati po šumi i slušati cvrkut ptica. Sreća je gledati Dunav, kako svojom vodenom snagom vijuga, a svojom lepotom grli svakog ko ga pogleda.

Sreća je sresti nove ljude, slične sebi i deliti svoje misli sa njima.

Sreća je uvek tu u nama i oko nas, ali je mi nekad ne vidimo, jer žurimo i brinemo i nerviramo se , kao da to može nešto popraviti.

Čudni smo mi ljudi nekad, da ne poveruješ!

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

8 Comments

 1. anita

  Predivan,predivan tekst!Bravo! Uporedila bih ga sa jednim jakim konceptom,koji brani ispitno pitanje SRECA,na fakultetu zivota!Prelepo,inspirativno,nadahnuto,probudjeno…

 2. Leci

  Hvala ti, jer ti si nesebična kad nešto dotakne tvoje srce a to je divno i prelepo osetiti.
  Divno poređenje…Sreća na fakultetu Života…voli te Leci.

 3. Žka

  Vrlo lepo Leci, vrlo inspirativno.
  Ovo je poruka koju sa ja video u tvome tekstu:
  AKO HOCES DA BUDES SRECAN BUDI, KO TI BRANI. SVE JE VEC OKO TEBE.

 4. Tako je Žiko, sve si ti to divno posložio, sve ti je jasno!
  Hvala ti,puno.

 5. Draga Leci divna si ! tako zracis pozitivno kao sunce koje nas obasjava!volela bih da jednoga dana budem tako puna zivota!jos lupam glavu sa pitanjima poput,koji je posao sada najbolji za mene jer zbog bolesne i operisane kicme stari nemogu raditi!Trazim negde duboko u meni sakrivene i neispunjene zelje i dopustam da verujem da ce mi se jednoga dana i ostvariti!ti mi dajes nadu da je sve tu oko mene samo trebam da verujem i da krenem svojim putem!!Molim te za savet kako cu znati sta je najbolje za mene unapred zahvalna Sneza!!

  • Draga i Snežo, hvala ti na toplim rečima i što me vidiš kao sunce,i hvala ti što mi se javljaš.
   Kao prvo ću ti reći, da si ti isto divno i prekrasno biće, i da ćeš sama doći do toga da to osetiš i vidiš uz pomoć ljubavi i strpljenja prema sebi i radu na sebi, što ti već i radiš.
   Imaš nekih nedoumica, tj podosta pitanja i to je super, jer znači da se nisi začaurila, već da te iznutra nešto nadahnjuje da se menjaš i živiš život sa punim plućima.
   Vidi Snežo, uvek je najbolje za nas ono što u nama budi pozitivne energije, ono što volimo da radimo, ono što je za nas prijatno, što nas inspiriše, ono od čega se uvek osećamo još bolje, bilo da je to neki posao, druženje sa nekim ili kuvanje omiljenih kolača. Dakle najbolje je ono što nas usrećuje i ispunjava, a ne ono što bi neko drugi želeo da mi radimo, ili ono što nam se u nekoj našoj analizi čini najprikladnije. Do odgovora šta je za nas najsavršenije čovek ne dolazi analizirajući šta je najsavršenije, već nas do toga vodi naše iskustvo, i naš osećaj da li nas nešto ispinjava ili ne. Ono što nas ispunjava to je savršeno za nas na bilo kojem polju našeg života, posao, ljubav, prijateljstvo, kreativnost itd.
   Do odgovora šta je za tebe super u životu možeš doći tako, što ćeš iskreno popričati sama sa sobom, najbolje u ogledalu ali može i bez njega i to tako što ćeš sebe pitati šta bi ti najviše želela da radiš? Šta je to što tebe ispunjava radošću i prijatnošću, što u tebi izaziva vatru entuzijazma i kreativnosti? Šta je to što ti prija, posle čega se osećaš divno, što te smiruje i vraća neki smisao u životu. ovo možeš pitati sebe za svako pitanje.
   kada otkriješ šta bi želela da radiš, ako ti se to učini nemogućim uzmi svesku napiši svoju želju i onda napiši sve razloge zašto nebi mogla takav posao da radiš a onda sve te negacijepretvori u pozitivne afirmacije i piši ih svaki dan dok ih ne naučiš napamet, jer onda ih možeš izgovarati.
   Videćeš kako će se dogoditi čudo, da ćeš dobiti divan posao u kojem uživaš i koji te ispunjava.
   Ovako možeš raditi za svaki segment života i za svaku želju koju želiš sebi da ispuniš.
   Želim ti srećan i ispunjen život, draga Snežana.

   • Hvala draga Leci,uzivala sam citajuci ma gutajuci tvoj odgovor,cini mi se da te poznajem oduvek tako si mi blizu!!pocecu odmah sa tvojim savetima jer bas danas sam imala razgovor na birou gde me salju u staru firmu kao da pokusam ponovo nesto drugo raditi a ja osecam ustvari srce mi govori da se nevracam na staro,nego da prihvatim nove izazove a to cu uspeti uz tvoju pomoc Leci!!!Znam da sam jos na staklenim nogama ali svakim danom bolje hodam!citajuci i slusajuci RATNIKE SVETLOSTI

Leave a Comment