Leci - Slušaj Sebe!

Nepostoji taj na ovoj planeti ko bolje zna od tebe kada ujutro ustaneš, šta je to što je došlo na red da uradiš, učiniš ili  iskažeš i ispoljiš na bilo koji način. Niko ne zna taj redosled u tebi, koji nema nikakve veze sa nekom računicom ili logikom, već sa jasnim osećajem sledećeg koraka za tebe.

Niko bolje ne zna, niti može znati šta je najbolje za tebe u bilo kojoj situaciji u toku dana. Svaki trenutak dobijaš impulse iz centra tvoga bića kroz telo, šta bi ti i kako, ako ih slušaš.

Niko, ali niko ne zna bolje od tebe šta to želiš reći ljudima sa kojima živiš, svojim bližnjima, svojim prijateljima, rođacima, sa onima sa kojima radiš, i svim ostalim ljudima koje susrećeš u životu, bilo gde da kreneš, na ulici, u autobusu ili u samousluzi…

Ti najbolje znaš u sebi koja te osećanja preplavljuju, i koje reči želiš izgovoriti uvek! Uvek to znaš! Jedino ako se usudiš to i poslušati. To nisu osećanja i misli odbrane ili pobune u vezi nečega, jer ovakvi signali iznutra dolaze u miru i spokoju tvoga bića, zato i imaju snagu istine, lakoće i potpunosti.

Zato se okreni toj mudrosti i snazi koja tako živo živi u tebi. Uskladi se svojom odlukom, voljom, dobronamernošću, svojom ljubavlju i svesnošću svetla koje jesi, da koliko god si to iznutra, toliko si to i spolja.

Slušaj sebe!

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

2 Comments

  1. DenVik

    Da, Leci. U tome i jeste lepota, da je odgovor u nama i nigde više. ( sveti Gral je u srcu svakog od nas)

    • Draga DenVik, lepo i kratko si rekla sve!
      Koja jednostavnost da čovek živi slušajući sebe, ali opet da bi se to shvatilo u potpunosti potrebno je proći mnoga iskusta. 🙂

Leave a Comment