Leci - Sloboda, Šta je To?

Puno toga može čovek da podnese, ali kada neko dirne u njegov osećaj slobode, tada se čovek jako naroguši i pobuni kao nikad do tada.

Zašto je to tako?

Šta je to sloboda?

Na nivou ljudskog života, sloboda  nije samo mogućnost slobodnog izbora, ne! Tu nije sloboda u potpunosti i zaista. Sloboda je mogućnost izbora, pri čemu nikada neizbegavamo njegove posledice. E to je sloboda. Sloboda leži u podnošenju onoga što jeste.

Na nivou  svesti, sloboda je spoznati biće.

Svi imamo želju da se vratimo konačno kući. To je onaj osećaj koji tražimo celog svog života, da konačno budemo ispunjeni, srećni i u miru sa sobom, i konačno bez svakog bola i patnje. Biti kući znači spoznati svoje istinsko biće, spoznati da smo biće koje je mnogo više od ovog tela koje vidimo i sa kojim smo se toliko poistovetili sa razlogom i svrhom, da kao biće, kroz ovo telo kao čovek, istražimo šta sve možemo i jesmo.

Spoznati svoje biće je ogroman pomak naše svesti. To znači kroz ovo telo i poistovećenost sa njim, osvestiti ponovo ono što jesi, biće. To je zapravo samo jedna u nizu  evolucije naše svesti. Mnogi ljudi koji su doživeli samospoznaju svoga bića, prosvetljenje kažu, da je ovo jedna od najvećih promena svesti. Upravo se odvija u vremenu u kojem živimo.

Konačno spoznati ko smo zaista, e to je sloboda. To je ispunjenje svega što smo kao ljudsko biće doživljavali kao prazninu. To je punoća u svakom mogućem i zamislivom smislu!

Sloboda je ljubav, i ljubav je sloboda!

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment