Leci - Slike Života

Ponekad nam je sve jasno a ipak nešto fali da bi krenuli u akciju. Postoji neki nevidljivi zid između nas i našeg dostignuća, ali to nije razlog za nezadovoljstvo. Potrebno je samo podneti taj period nultog stanja, iz kojeg će proisteći pravi trenutak kada smo potpuno spremni da nešto učinimo.

Ono što je nekada izgledalo nesavladivo, danas je normalno i moguće za nas. Toga se uvek treba setiti, kad pomislimo da smo pred preprekom, pred kojom smo nemoćni i bespomoćni.

Nekada nismo ni primećivali neke stvari koje nas danas tako raduju i ispunjavaju naš život. To je samo pokazatelj kako smo pomerili svoje granice i prostor da vidimo, osetimo i volimo.

Kada shvatimo da je priroda čista energija ljubavi, biće nam jasno zašto se uvek boraveći u njoj tako divno i dobro osećamo. To je jedan od razloga da istom merom uzvratimo prirodi svoju ljubav, čuvajući je i negovajući je, kako bi je predali na uživanje sa ljubavlju sledećim generacijama.

Čovek često nezadovoljstvo koristi kao razlog da ne mora ništa da uradi, a upravo je nezadovoljstvo dragoceno iskustvo, koje nam pokazuje šta je neophodno menjati. Slobodno se radujte kada ste nezadovoljni, jer je vaše biće budno i reaguje na svoje nedostatke, kako bi učinilo nešto i bilo ispunjeno i srećno.

Divno je da živimo u čistom stanu ili kući. Da je sve uredno i na svome mestu, da sve stvari imaju svoje mesto i svoj red, ali nemojte da vam to bude suština življenja. Postoje mnoge druge stvari koje vas mogu radovati.

Kada činite stvari koje vam prijaju, to je kao da ste popili neke lekovite, isceljujuće napitke, jer ste radeći na takav način pustili u svoje biće Božanske nevidljive energije, koje zaista isceljuju i čine da divno izgledate, i da budete zdravi i veseli.

 

photo by: acapulc0
photo by: acapulc0

 

Kada kuvate ili kada jedete hranu, posvetite hrani mali trenutak ljubavi. Blagosiljaj te je sa ljubavlju i svojom zahvalnošću. Recite joj volim te i hvala ti. Videćete koliko će ta hrana biti ukusnija i blagotvornija za vaše telo i biće, kao da vas je neko konektovao sa najhranljivijim sastojcima vrhunskog energetskog kvaliteta.

Smatrajte da je smeh i razonoda neophoda i dragocena, kako bi vaš život bio bajka i savršenstvo, zato iskoristite svaki pogodan trenutak da se našalie, da se smejete i da napravite neku smešnu zavrzlamu sa vašim bližnjima i prijateljima.

Kada vidiš na ulici prolaznika kako je zamišljen i zabrinut, reci u sebi blagosiljam te sa ljubavlju, a kada vidiš nekoga ko je veseo i nasmejan, kaži mu hvala ti dragi čoveče. Videćeš kako će ovakvo postupanje u tvoj život uneti novu dimenziju radosti i ispunjenja.

U svakom slučaju, ma ko bio, i ma šta radio, Blagosiljam te sa ljubavlju.

 

 

 

 

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

20 Comments

 1. Siniša

  Oči moje žene

  Uoči nove godine, na moj rođendan, ćerka je majci i meni (el grande padre) poklonila uramljen crtež …

  Žena je posmatrala sliku sa aspekta tehnike crtanja, a ja više sa pozicija čitača skrivenih poruka jednog meni svetog ljudskog bića, moje ćere ….

  Na crtežu smo moja žena i ja, preslikani sa fotografije iz 1997 godine, snimljenom na „kultnom“ mestu mog života, mom SKC-u, kod moje bake, gde sam odrastao (intresantno je da je soba gde smo uslikani pored bivše berbernice gde sam se u detinjstvu „energetski prečišćavao“ kod čika Pere brice) ….

  Fotografiju je uslikao moj pokojni otac, a na slici sam zagrlio moju ženu … i naslonio glavu na njenu …

  Baš smo bili lepi i mladi, nekako optimistični, smireni, sa ćerkicom koja je tada imala tek godinu dana i hrpom „želja“ za budućnost ….

  Sve u životu brzo dođe i prođe, ali oči moje žene ćerka je sjajno oživela i Vaskrsla….
  Sliku smo postavili pored ikone Sv. Dimitrija i čuvarkućnog jajeta ….

  Plamen prošlih, prelepih vremena, gori …… gooriiiii i greje iz očiju moje žene !

  Svemir gori, svetli cela soba od prelepih očiju moje žene!

  Kada se danas zagledam u njene oči, jedva da vidim iskru prošlosti, pre brigu, umor i polaganu selidbu (tranziciju) neostvarenih ideala i želja u budući život ….

  Neka bude ponovo svetlost sunca u njenim očima, baš kao na slici …..

  Mada, mislim da je ona tu, da i dalje postoji, samo sam ja izgubio ENIGMU za njene oči, ….., potrudiću se da je pronađem!

  P. S. Na slici, ja sam nekako zamrznut u vremenu, skoro kao da stojim i iz magle i tmuše grlim ženu svoju … Tako me ćera vidi, tešim se da sam kao Duh koji hoda iliti Zagor Te Nej

  Pozdravljam sve ženske oči koje sada ovo … možda čitaju

  • U vreme kada sam išla u školu za vaspitače, tako se tada zvala i trajala je pet dugih godina, he he he , imala sam drugaricu koju sam jako volela. Bila sam jedinica i njeno razumevanje i njena interesivanja su se u mnogome podudarala i mnogo su mi značia. zajedno smo odrastale. Volela sam je kao da mi je rođena sesta. Ona se udala i otiša u malo mesto južno u Srbiji, a ja sam ostala u Novom Sadu. Ponekad smo se čule, čak sam i ja odlazila do nje i ona do mene, ali vreme je prolazilo i sve smo se manje viđale. Kada se jednog dana presella u Novi Sad počele smo da se viđamo, ali to nije bilo kao pre. Nekako se mnogo promenula i puno toga što nas je povezivalo nije više postojalo. Bilo mi je teško da shvatim i prihvatim da neko meni tako duboko drag bude u mnogome potpuno suprotan od mene. Naše druženje nije moglo da se nastavi, ne toliko zbog toga što je postala drugačija već zato što je stalno htela da me menja i savetuje…čudo…
   Ništa joj ne zameram i volim je još uvek onakvu kakva je nekada bila i zahvalna sam na vremenu koje smo zajedno provele ali ko zna možda se opet sretnemo, jer svi se stalno menjamo.

   Vidiš kako je tvoja ćerka čista duša neiskvarena i vidi kako jeste….

   Siniša možeš ti doprineti da oči tvoje ženice ponovo sijaju…
   Pažljivo slušaj šta ona govori…ona će ti reći šta želi…

   Ti si njoj potreban, jer si joj kontakt sa nebom a ona je tebi potrebna, jer ti je kontakt sa zemljom. Vi ste u harmonii.

   Puno te pozdravljam, i hvala ti na iskrenosti.

 2. rozy

  Hvala ti draga zeno i zaista ti zivis i siris taj blagoslov ljubavi, mira, radosti i svega sto je lepo na ovome svetu a i sire. Puno te pozdravljam i svako dobro zelim tebi i svima koji citaju ove stranice a i onima koji ne citaju uopste. Sinisa moje postovanje za tebe.i samo hocu da ti kazem da svako mora sam sebi da vrati tu iskru u ocima,jer svakome se desava samo ono u sta veruje. Puno pozdrava

  • Hvala tebi Rozy, što si mi se javila i što čitaš moje tekstove. Eto zajedno razmenjujemo pozitivnu energiju i iskustva.
   Rozy, divno si rekla ovu rečenicu, da svakom dešava samo ono u šta veruje,e to je potpuna istina! Bravo,super si!
   Puno te pozdravljam i želim ti svako moguće blagostanje.

 3. Siniša

  Hvala ti Leci na vremenu koje uvek izdvojiš za svakoga od nas!

  Punoooooo pozdrava i svetlosti za tebe

 4. maja

  Ja i sada volim sve ljude koji su prosli kroz moj zivot i koje sam i onda volela, koji su me naucili mnogo cemu, zajedno odrastajuci,sazrevajuci,… i onda se odjednom, nesto desi…i razlaz,svako opet svojim nekim putem… pomalo sa setom, uglavno sa radoscu ,setim se tih dragih imena i likova…Svi smo se promenili i menjamo se… Volim vas i blagosiljam,gde god da ste!

  • Majo ti dobro i zdravo razmišljaš, jer ti je jasno da je život divan i da je sve samo iskustvo, divno iskustvo, jer nas naoruža iskustvom i mudrošću.
   Divno je da si u stanju da ih voliš i sada.
   Predivna si Majo!

 5. sunny day

  E Siniša baš me je dirnuo i na neki način rastužio ovaj tvoj tekst.Najviše onaj deo:”Kada se danas zagledam u njene oči…”To je nažalost tako čest slučaj u brakovima…Mada, jako je lepo što ti još uvek gledaš u njene oči i primećuješ šta se u njima dešava…

 6. IVA

  HVALA,HVALA BOGU DA POSTOJITE,JER SAM POMISLILA DA LUDIM 🙂 A ONDA SE POJAVITE VI SA ISTIM ILI SLICNIM ISKUSTVIMA 🙂 HVALA BOGU 🙂 RADUJEM VAM SE PUNO <3 VELIKI POZDRAV ! POSTAJEMO DIVNA,DIVNA BICA ! 🙂 TJ. MI VEC JESMO DIVNA BICA,SAMO JE SADA VREME DA TO ZAISTA SHVATIMO !

  • Draga Iva,

   Dobro ti nama došla u društvo pozitivnog razmišljanja, jer mi se ovde svi uzajamno pomažemo i inspirišemo. Hvala Bogu da si sa nama Iva.
   Sve je savladivo i nema ograničenja za sreću i radost!
   tako je, već jesmo predivni i samo to otkrivamo sada, korak po korak.
   Puno, puno pozdrava od Leci.

 7. jamina pavlov

  “…nezadovoljstvo je dragoceno iskustvi,koje pokazuje sta treba menjati”,HVALA TI LECI.Tvoji tekstovi su tako divni i poucni,narocito ovi duzi,jer u njima pronadjem ,sta treba da ucinim dalje,…i to bas u pravom trenutku…..ma razumem ja sve to, neka nas je tanka nit povezala ovde sve,da se izgradjujemo,podupiremo i razumemo.Pratim i gospodina SINISU,on UVEK,ALI UVEK ,ima sjajne price i komentare,odusevljena sam BLAGOSILJAM VAS SVE LJUBAVLJU

  • Tako je Jamina,
   Sve što je negativno u nama kada se pokaže je blagoslov da ga prepoznamo i menjamo.
   Drago mi je da uživaš u mojim razmišljanjima, što znači da slično osećaš i misliš.
   Da, tanka nit a veoma svesna i namerna, he he he …
   Tako je potrebno je da se podupiremo i inspirišemo na pozitivan način, jer kritika guši a pozitivan stav otvara vrata….sva!
   A Siniša, legenda, car pripovedanja zanimljivih i mudrih pričica. Divno je da ga imamo u našem društvu.
   Hvala Siniši i hvala tebi, ljubi vas Leci.

 8. sunny day

  Naravno Leci da nikada nije kasno…Potpuno se slažem!Bitno je da bar s’ vremena na vreme jedni drugima(mislim na bližnje),a i sami sebi pogledamo u oči,tako ćemo najbolje videti jedni druge,a i sami sebe!Svakodnevno čitam vaše(tvoje) tekstove i uživam u njima i njihovoj lekovitosti!Hvala na tome i pozdrav!

  • Draga Sunny,

   Drago mi je da se slažeš samnom, da nikada nije kasno za bilo koje promene. Dovoljno je da ljudi požele promene. Svako mora raditi na svojom promenama, da bi one nastale. kada menjamo sebe, menjamo i druge oko nas. Nije uvek lako ali je moguće.
   Hvala ti Sunny što misliš da sam lekovita i možeš slobodno da me oslovljavaš na ti, da ne bude neke barijere.
   Pozdrav.

 9. sunny day

  Važi draga Leci,neka onda bude na ti.A i zvuči opuštenije!I dalje ću nastaviti da uživam u tvojim tekstovima.Posebno volim da ih čitam izjutra za lep početak dana.Veliki pozdrav za tebe!

  • Potrudiću se da imaš ujutro šta da čitaš, za pozitivan početak dana.
   Da, volim da imamo opušten i prijateljski odnos i u to ime, želim ti divan vikend.
   Ogromantan pozdrav ti šaljem.

 10. Hvala Sinisi na ovoj dirljivoj prici ,svi se mi nadjemo u toj situaciji samo eto nismo uvek iskreni da je sagledamo na pravi nacin i priznamo sami sebi istinu!Hvala Leci koja mi pomaze da mi oci zasijaju jer svojim tekstovima pomaze da shvatim da samo treba da jako zelim i volim i da nikada nije kasno za nove pocetke !!Jednostavno Leci je lek za dusu ,Blagoslovena nam bila !Pozdrav za sve posetioce ovoga sajta 🙂

  • Snežana, znaš za onu mudru, da te nema trebalo bi te izmisliti, e to ja mogu reći za tebe!
   Ne može biti za mene veće sreće, bar je nisam svesna,od sreće koju osećam kada me neko časti svojim komentarom, da ga dodiruju moje reči i da su lekovite, pa to je za mene velika stvar i zaista to prihvatam bez veličanja i ega, već srcem i radošću prijateljstva.
   Hvala ti Snežana od srca.
   Na kraju i ja isto kao i Snežana sve posetioce sajta pozdravljam. One koji ostavljaju komentare, i one koji samo čitaju, Blagsloveni bili svi!

Leave a Comment