Leci - Savršen Trenutak

Rano je letnje jutro negde oko 6 sati. Vodim svog psa Bibija na kej, gde je sada veliki pesak na obali, jer se Dunav jako povukao, tako da su plažice svuda. Bibi jako voli da pliva, i još kada mu bacam štap, to bi moglo da potraje beskonačno što se njega tiče, he he he.

Skinla sam mu povodac i pustila ga na pesak. Ajoj, koja je to radost da vidite. On trči, pa kopa pesak, pa se valja, e baš zna da uživa. Za tili čas je bio na peskovitoj maloj plažici i pravac u Dunav pljus! Bacala sam mu drvenu granu a on je besprekorno i stalno iznova jurio za njom, i praćakao u vodi, kao da je patka. Smešan je radostan i divan u isto vreme.

Malo sam se umorila od bacanja grane, pa sam sela na stepenice.  Zažmurila sam i okrenula lice prema  suncu.  Grejalo je tako blago i prijatno.

Sunce je bilo još uvek jako, jako nisko na nebu. Zasukala sam nogavice svojih bermuda, a Bibi sav ulepljen od peska je legao pored mojih nogu i tako smo u duetu uživali u ranim sunčevim zracima.

Pretvorili smo se u dva guštera koja prikupljaju blagotvornu sunčevu energiju. Polako smo se kao kameleoni stapali sa ambijentom oko nas i postajjali nevidljivi. Takav sam osećaj imala.  Uh kako je prijatno i okrepljujuće.

Svesna sam neke sreće i mira koji me ispunjava i raste u meni. Toliko sam srećna i ispunjena.

Lagani talasi zapljuskuju obalu, jer je upravo prošao veoma veliki brod, i ja uživam u tim divnim zvukovima talasanja i zapljuskivanja vode. Sve je oko mene lepota i osećam tu lepotu i u svome srcu i biću. Sve me to ispunilo što gledam i šta osećam. Ovo je savršen trenutak!

Toliko je malo potrebno da se ovako nešto oseti. Poslušati onaj nežni tihi glasić intuicie, koji kaže…idi,idi na kej!

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment