Leci - Samospoznaja, Samoposmatranje je Ključ Vaše Slobode

Možemo spavati i možemo se opirati našoj samospoznaji sebe na različite načine, ali je ne možemo zaustaviti i ona će svakako preplaviti naše biće svojom svetlošću mudrosti, i jasnoćom svoje istine.

Jedini način da se osećamo slobodno i snažno je da proniknemo unutar nas samih u naše unutrašnje biće, i spoznamo svoja ograničenja i menjamo ih, za više slobode i više radosti. Samospoznaja, samoposmatranje je ključ naše slobode.  Svesno samoposmatranje sebe kakvi smo, šta radimo, šta mislimo, šta osećamo, kako se ponašamo prema sebi i drugma, i šta nas ograničava i u nama izaziva radost, nemir, bes i bespomćnost, je siguran put u spoznavanju sopstvene prirode i bićai. To nas vodi u ispunjeniji i srećniji život, sa mnogo više slobode, samopouzdanja, zadovoljstva i ljubavi prema sebi. Kada spoznate neko svoje ograničenje i pobedite ga , osećate više ljubavi i poštovanja prema sebi zbog toga.

Vreme u kojem živimo samo može još više intnenzivirati i ubrzati naše promene, ako smo otvoreni i prijemčivi za više slobode i radosti.

Odugovlačenje i neiskrenost prema sebi je naš neprijatelj, i za prevazilaženje toga je potrebna odluka!

Naša odluka da iskreno priznamo sebi svoje nedostatke i strahove, i radimo na tome da ih prevaziđemo, to je ono što nam je istinski potrebno, da bi imali sjajan i ispunjen život, pun harmonije, mira i ispoljavanja sopstvenik talenata,sposobnosti, koji su nesagledivi, jer mi smo Božanska bića.

 

foto by geaannunziata
foto by geaannunziata

 

Koliko god čovek dublje posegne unutar sebe, naćiće takve kreativne sposobnosti, za koje nije ni slutio, jer naše biće nema granice. Te granice postavlja samo naš strah i neotvorenost za promene, za više .

Samospoznaja sebe traži više mira u našem biću, jer u nemiru čovek ništa ne može da vidi, zato je potrebno u toku dana odvojiti malo vremena i biti sam sa sobom, sa svojim mislima i osećanjma. Možemo samo udobno sesti i opustiti se ili malo meditirati. Ovi trenuci su dragoceni, jer tada možemo lako da se konektujemo sa našim unutrašnjim bićem, koje zna šta je najbolje za naš razvoj.

Osećanja su naši svetionici, koji nam uvek pokazuju da li nam je prijatno, da li nas nešto usrećuje i nadahnjuje ili ne. Ako slušamo svoje emocije, one će nas uvek voditi pravim putem i pokazati da li je nešto za nas ili nije. Prijatne emocije govore da smo povezani sa našom Božanskom prirodom, sa našim unutrašnjim bićem a neprijatne emocije uvek govore da smo diskonektovani sa Izvorom.

Dok spoznajemo svoje nedostatke, isto tako spoznajemo i lepotu svoga istinskog bića, koja je svetlost, svetlosti, i do nje ćemo doći povezivanjem i usklađivanjem sa svojim unutrašnjim bićem, koje je uvek spremno sa potpunom ljubavlju i strpljenjem da nam da sve što nam je potrebno, da dođemo bliže svetlosti koja jesmo.

Samospoznaja, samoposmatranje je ključ vaše slobode!

 

 

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

6 Comments

 1. Draga Leci hvala ti od srca na ovome predivnom tekstu jer nalazim u njemu odgovore na pitanja koja imam u sebi!iskreno sam se obradovala jer cini mi se kao da se meni obracas to je dokaz da smo svi povezani hteli mi to ili ne.Nalazis put do najskrivenijih i nekada davno zakopanih osecanja,hvala ti puno!ulepsala si mi dan!bice mi dan jos lepsi uz tebe i sve ratnike svetlosti!!

 2. daca

  Leci ovo si tako lepo opisala da me je svaka reč dirnula do srca HVALA PODIGLA SI MI VIBRACIJU..

 3. sweetygirl

  Meni se posebno dopala i nadahnula me ova recenica. “Koliko god čovek dublje posegne unutar sebe, naćiće takve kreativne sposobnosti, za koje nije ni slutio, jer naše biće nema granice. Te granice postavlja samo naš strah i neotvorenost za promene, za više.”
  Pomogla mi je da shvatim da nisam tako ogranicena kako mislim vec da se granice mogu pomerati. Hvala!

  • Naravno sweetygirl, sve naše granice možemo lako da rastvorimo, samo ako odlučimo i poželimo, jer mi smo veličanstvena Božanska bića, velike moći i svaki sadašnji trenutak je trenutak kada možemo sve da promenimo.
   Ti si divno biće, koje može sve i uvek tako razmišljaj o sebi, jer tako otvaraš ta magična vrata svoje samospoznaje i Božanstvenosti.
   Samo napred kroz sebe iznutra!
   Veliki pozdrav.

Leave a Comment