Leci - Proveri

Kada te sa svih strana sastavi sve ono što nisi postao a hteo si, sve ono što si žarko želeo a nisi dobio, i sve ono što si poželeo da uradiš, a iz nekih razloga nisi i zbog toga se osećaš kao da si izdao samog sebe. Osećaš se nepotpun, neispunjen i kriv. Osećaš se da ukočeno stojiš u mestu pun zebnje i nepotpunosti. Kao da te nema. Čini ti se da je dovoljno da neko samo dune i tebe potpuno nestade.

O, itekako smo svi proživeli ovakve trenutke vakuma, u većoj ili manjoj meri, kao odgovor na  sve ono što nismo uradili, postali.

Šta tada?

Kako oživeti iz tačke nestanka?

Šta konkretno preduzeti, da naš život zapeva i zaigra?

Postoji nešto, što ti može pomoći, tako jednostavno i obično a to je...Ogledalo!

Da, da dobro ste čuli. Slobodno se možete čuditi i smejati i neverovati, ali brzo uzmite neko ogledalo srednje veličine i stavite ga ispred sebe.

Zagledajte se u svoj lik u ogledalu. Dugo i pažljivo ga gledajte, dok vas preplavljuju različite misli i osećanja, dok prolaze otpori i stidovi, ljutnja i bes i svako drugo moguće osećanje.

Kada se smiri sva ta bujica, slobodno se obratite odrazu u ogledalu koje vas gleda i u sebi ili na glas, kako vam više prija, popričajte iskreno i bez svedoka o svemu što vas tišti i što želite da promenite.

 

proveri
proveri

 

Videćete kako se polako iza tog lica koje vas gleda, pokazuje vaš najveći prijatelj, vaša snaga I vaša mudrost.

Razgovarajte i razgovarajte, problem po problem, korak po korak i videćete čudo, da će odgovori na vaša pitanja i vaše nedoumice sami doći.

Nemojte zahtevati odgovore od sebe, samo iskreno razgovarajte sa odrazom iz ogledala. Polako strpljivo ,otvorena srca, otvorite svojom iskrenošću to klupko nezadovoljstva i straha, neka se rastvori u svetlosti izgovorene Istine. Budite dobronamerni i razgovarajte bez osude, jer razgovarate sa svojim najvećim prijateljem.

Odgovori će poteći, kao bujica planinskog potoka. Bićete prijatno iznenađeni!

Ne tražim i neočekujem, da mi po svaku cenu poverujete, zato proverite, porazgovarajte sa sobom i uverite se sami da čuda postoje i da su u vama!

 

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

5 Comments

  1. Dudaelixir

    Isprobala sam ovo, jako davno, kada mi je bilo užasno teško i uspelo je! 🙂

  2. Draga Leci kao i uvek imas divne tekstove Hvala ti na tome,a ovo sa ogledalom cu probati pa cu ti javiti rezultate!Radujem se unapred!!pozdrav od srca!

Leave a Comment