Leci - Pobeda

Najdraža pobeda je, pobediti sebe, neki svoj strah, ograničenje, neslobodu, predrasudu, nestrpljenje, bol, patnju, bolest ili nešto sasvim drugo, što nas davi i ne da nam da dišemo punim plućima, slobodno i radosno.

Najbolja stvar koja može da nam se desi, je da shvatimo da smo se oslobodili nekog teškog tereta, oprostili sebi ili nekom bliskom do koga nam je stalo. Ta prekaljena i istopljena ograda, kojom smo bili opasani se rasplinula, nestala. Preobratili smo je u naše radosno lice i ispunjeno srce, jer svaka pobeda je srcem pisana, i svakim našim dahom praćena.

Pobeda čini da rastemo, da naše samopouzdanje dobije krila, pa smo u stanju još bolje gledati i slušati poruke naše duše i života.

Život uvek nagrađuje pobednika, ratnika svetlosti. Daje mu dodatna krila i raspaljuje njegov žar za životom do neslućenih visina.

Zato pobednik posle jedne pobede, želi osvojiti sledeću, jer melem kojim život njegovo srce obavija, je nektar bogova i sam Izvor Života.

To je neprekidno stvaranje, kretanje prema najvećoj dobrobiti, koju gradimo svakim svojim postignućem, svakom svojom pobedom, svakim svojim dahom.

Radost i sloboda su drugo ime pobede.

 

photo by: moxie2d
photo by: moxie2d

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

6 Comments

 1. Siniša

  Pre sebe vidim kao ratnika vetra …..

  Čak i kada bi ceo svet utonuo u potpuni mrak, kada bi nam duše zaječale u dubokoj izmaglici ….

  Vetar koji bi osetio u svojoj kosi, …, probudio bi me, pokrenuo bi me, …..

  Sa vetrom u lice ka pobedama, do kraja beskraja!

  Siki

  P.S. Prošli tekstovi nisu zaboravljeni i sjaje i danas, ali nešto me kopka …
  Zar je moguće da je na comments : 0

  • Spoygg

   Ovi stariji tekstovi nisu toliko imali izlaganja to jest obajvljeni su u vreme kada je sajt bio mnogo manje posećen. Verujem da su objavljeni sada da bi bilo komentara 😀 Ali zato imamo tebe da kopaš po rudniku mudrosti, svaka čast.

  • Da, Duša vetra zna živo da komunicira sa nama.

   Ratnik vetra… divno… baš je viteški…

   Ovu atmosferu osećam u nekim novijim kineskim ili japanskim filmovima…i to je predivno…

   Kod mene kada sam na selu, sednem na travu, zažmurim i očekujem vetar…a on se igra samnom i lišćem u krošnjama…uh volim taj savršen zvuk…prirode…

   Hvala ti Siniša što čitaš moje stare tekstove i više od dve godine…to sam ja kao pre sto godina, he he he …ali mi je prijatno kada shvatim da sam i tada imala istomišljenike, he he he …Hvala!

 2. pozitiva

  Život uvek nagrađuje pobednika, ratnika svetlosti. Daje mu dodatna krila i raspaljuje njegov žar za životom do neslućenih visina.
  leci moja draga
  mene je danas jaaaaaako zivot nagradio jer sam mu verov ala jer sam mu se prepustila
  pisem o tome na forumu
  toliko divnih iskustava danas!!!
  hvala mu
  hvala tebi

  • Tako je raspaljuje njegov žar!

   Radujem se tvojoj pobedi!
   Vidiš kako život nagrađuje kada imaš poverenja u njega i prepustiš mu se sa poverenjem. E to je novi vidikovac,nova otvorena vrata.
   Bravo Ratnice Svetlosti, draga naša Pozitivice!

Leave a Comment