Leci - Plemenitost i Dobrota

Sretala sam ljude koji su na oko bili dobri, jer su tako vaspitani ali njihovi postupci nisu imali uporište u njihovom srcu i biću, već u iskrojenoj navici. 

Čovek postaje divan, pun dobrote i plemenitosti, ako otkrije sebe i upozna sebe, jer istinska dobrota i plemenitost je pređeno životno iskustvo kroz celo naše biće, tako da naša svesnost može otvoriti naše srce, koje je u stanju sve da voli. Ono oseća ljubavi prema svemu što je život.

leci

Dobrota i plemenitost su lepote ljubavi.
Dobrota i plemenitost su lepote ljubavi.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

2 Comments

 1. Maja

  Sretala sam ljude koji su na oko bili dobri 🙂
  Draga moja leci, ne mogu ti opisati svoju radost kad pročitam tvojim srcem opaženu istinu koja je univerzalna bez ikakvih subjektivnih primesa kao što to obično jeste…
  Mnogo puta sam u svom životu osetila razliku između dobro vaspitanih i dobrih ljudi, i uvek se pitala zašto se uvek podstiče određeni tip ponašanja i forme bez suštine?
  Naša bit isijava iskrenu ljubav i dobrotu i nimalo nije teško to opaziti, kao i što nije teško opaziti nedostatak tog sjaja 🙂

  • Majo, radujem se tvojim porukama. Hvala ti puno.

   Tu si u pravu, naša bit isijava i jeste ljubav i dobrota, ali smo vaspitavani da budemo poslušni i verujemo u svoju bespomoćnost, u to da je sve u životu pitanje slučajnosti i sreće. Prihvatili smo pravilo većine, gde svi, tu i mali Mujo.

   Vaspitavani smo od naših roditelja najbolje što su znali, ali i to vaspitanje sa jedne strane ima svoju ulogu, da nas provede kroz određena iskustva, kako bi razvili određene osobine i spoznali ih.
   To je iskustvo iz kojeg se širi naša svest.

   Imali smo do sada određeni veo neznanja, kako bi imali takođe određena iskustva i spoznali rozliku između negativnog i sa druge strane šire slike, dobrotu, plemenitost i ljubav, koja jesmo. To upravo u ovom vremenu proviruje napolje u svest.

   I tu si u pravu, u današnje vreme lako je videti i opaziti, kada neko isijava ili zapaziti nedostatak toga sjaja.

   Hvala ti Majo!

Leave a Comment