Leci - Ono što nam je svima zajedničko

Ono što nam je svima zajedničko i neophodno da bi krenuli dalje u promene i napredovanje je prihvatiti tu gde smo, sa kim smo i u čemu smo, kao i kakvi smo sada.

Ovo je neophodno polazište za promene za nova iskustva, prihvatiti kako jeste i ne buniti se kao da nam je tesna koža, jer problem i nastaje tada kada ne prihvatamo kako jeste!

Ljudi obično reaguju, pa zašto baš ja, pa uvek meni, a zašto baš sada, e ne mogu više ovako i tako u beskraj!

Bunimo se protiv života kada neko iskustvo uplovi u naš život i time poremeti našu komociju, našu uslovljenost, šta nam je sve potrebno, koliko i kako da bi smo mogli nešto prihvatiti, biti opušteni, mirni i zadovoljni.

Puni smo uslova i nekih slika u glavi, kako neko iskustvo treba da izgleda u našem životu, da bi ga mi prihvatili.

Nije izlaz u borbi, već u prihvatanju kako jeste!

Mi bi odmah sve da stresemo sa sebe što nam se ne sviđa u našem životu, odmah i sada! Nemamo uvek dovoljno strpljenja i ljubavi prema sebi. Prihvatanje tu gde smo je ljubav prema sebi, životu. To je razumevanje da se konstantno krećemo u svojim manifestacijama iskustava korak po korak, prihvatajući i voleći svaki taj korak, jer se ništa ne može preskočiti.

Vrhunski kuvar ne možemo postati jer smo skuvali dvadeset jela, ili vrhunski sportista, vežbajući ponekad i trčeći po nekad. Skladno i zdravo telo ne možemo imati za neko kratko vreme, do svega nas vodi korak po korak!

Prihvatanje svakog koraka će nas dovesti do nove tačke u kojoj ćemo se naći u svom životu.

Onako kako jeste ovog trenutka, tako jeste i ne može biti drugačije ovog trenutka. Ne treba se ljutiti i opirati onom što jeste, već to prigrliti i prihvatiti. Prihvatanje znači biti u skladu sa životom.To znači životu reći Da! Tada smo konektovani sa snagom i inteligencijom našeg unutrašnjeg bića i samog života. Tada nam je lako da uplovimo u promene.

Tek tada kada prihvatimo kako jeste spolja i iznutra, tek tada  možemo biti pokretač novih pozitivnih promena. Svaka situacija je tu da je prihvatimo i da nas nečemu pouči. Da promeni u nama ono što je ograničavajuće.

Prihvatite uvek sve kako jeste, biće vam mnogo lakše i bolje u životu!

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

2 Comments

 1. DenVik

  Volim tvoje tekstove. I ovo je takva istina, moguce je da neki dodju do ovog stanja jednostavno i lako. Ja nisam od tih 🙂 …jedva utisam nemir u sebi i prepustim se, kazem “Sve je u redu sto se desava, dobro je ” tek ucim da se opustam u mnogim trenucima..nije lako, a nije ni nemoguce.

  • Hvala ti što voliš moje tekstove, a ja volim tebe! 🙂
   Jeste istina je DenVik, i samim tim što si svesna da je to istina za tebe, to polako radi i ulazi u tvoje biće, dok to sasvim ne prihvatiš i to postane tvoj način življenja.
   Za sve kao što rekoh vodi korak po korak. Ono što je dobro i dragoceno, samo imati ljubavi i strpljenja u ovom procesu promena.
   Kada si već spomenula nemir i kako ga prevazilaziš, upravo ga kroz mentalni proces prihvataš i onda je odmah lakše, jer si razoružala svoju pobunu da si u stanju nemira. Odlično je DenVik.
   Ona rečenica na kraju mi se jako sviđa, nije lako a nije ni nemoguće, he he he Super!

Leave a Comment