Leci - Ni Kraj ni Početak

Svaki kraj je novi početak i tako u krug, pa u beskraj! Blago nama! Gde smo to ovog trenutka? Možda nećemo znati odgovor, ali ovo proputovanje večnosti, možemo učiniti zanimljivim, veselim i zabavnim,  svojim unutrašnjim moćima, naše mašte. Mašta je u direktnom poravnaju sa duhovnim svetom. Kada smo u svojoj mašti, tada imamo pristup magičnoj svekolikoj lepoti bezuslovne ljubavi. Na proputovanj među svetovima, učite i zabavljajte se, jer život je ni kraj, ni početak!

leci

5 Comments

 1. Zika

  Draga Leci, umesto komentara ću ovde kopirati jedan moj tekst (koji se naazi na Forumu u Žikinom kutku.

  VELIKI TOČAK ZVANI ŽIVOT
  Krajevi uopšte ne postoje jer je svaki kraj početak nečeg novog.
  Život je kao točak u stalnom pokretu, bez početka i kraja i za nas počinje kad odlučimo da stupimo na taj točak, svaka tačka je dobra, svako vreme je dobro.

  Stajao sam po strani i posmatrao taj veliki točak zvani život kako se okreće, nekada strahovito brzo a nekad toliko polako da je izgledalo da se zaustavio. Nisam mogao da procenim gde je početak a gde je kraj. Tako je život prolazio pored mene, nekada brzo a ja sam trčao za njim, nekada polako a ja sam jurio ispred njega. Nisam mogao da odlučim gde trebam da uskočim u taj točak a bilo je hiljade mesta za to. Tako sam lutao iz prošlosti u budućnost i obrnuto.

  Najzad sam shvatio da uopste nije važno gde ću da uskočim na taj točak jer svako mesto pretstavlja sadasnjost, ostavlja prošlost iza i ide ka budućnosti. Tada sam počeo da živim stvarni život, da živim današnji dan. Od tog momenta moj život i ja smo išli korak u korak, juče je ostalo kao juče, svako danas sam iskoristio da živim a kakvo će mi sutra doći zavisi od toga šta sam danas uradio. Život je postao mnogo interesantniji, mnogo zadovoljniji, bez zavlačenja u prošlost i mnogo većom nadom za budućnost. A u pitanju je bilo samo mesto na točku, na izgled komplikovano a u realnosti vrlo jednostavno. Život nije komplikovan ako ga mi ljudi ne iskomplikujemo.

  Žika Popovic

 2. Dragi Žiko,

  Kad ti dođeš, sine suce!

  Mislim da svako može da se pronađe u ovom tvom mudrom tekstu i hvala ti puno što si ga dodao i tako upotpunio temu koju sam tek malo zagrebala, ha ha ha

  Potuno se slažem sa svakom tvojom mićlju koju si napisao u potpunosti, jer sve je u sadašnjem trenutku. kada to čovek shvati, tek tada može osvestiti kolika mu je snaga i moć data.

  Žiko,puno te pozdravljam i od srca želim da si zdrav, veseo i među svima nama.

  Ljubim te.

 3. najzad

  Kako ste se lepo upotpunili,bas sam uzivala dok sam vas citala.Hvala oboma,glim vas toplo. 🙂

 4. Zika

  Draga Leci, zahvaljujem na komentaru. Lako je dopunjavati jedno drugo kada se sledi ista Istina koja stvara bezbroj dodirnih tačaka.

  Znao sam da imamo slične misli, verovanja, poglede i stavove ali sam se sada uverio da imamo i iste želje. Poželela si mi da sam zdrav, veseo i medju svima vama, prosto za neverovati, potpuno iste želje imam i ja za samog sebe. Znam da je teško poverovati ali eto baš je tako. Samo ću još dodati da i ja upućujem iste želje tebi.

  Znam da voliš tvoje jutarnje šetnje po kiši pa ću se potruditi da se pojavim kada ih završiš da ti nebi sinulo sunce i pokvarilo uživanje.

  Puno toplih pozdrava i ljubim i ja tebe.

Leave a Comment