Leci - Ne Možeš Nikada Pogrešiti

Postojali su periodi u mom životu, kada sam bila suočena sa nekoliko izbora u radu na sebi. Bila sam pred dilemom i pitala se šta je najbolje za mene, ovo, ili ono? Bio je prisutan onaj osećaj u meni, da ne bi volela da pogrešim nikako, pa uludo potrošim vreme i energiju, a za uzvrat ne dobijem nikakav rezultat. Osim toga želela sam za sebe najviše i najbolje što postoji.

To je bilo vreme kada sam više mislila a manje osećala i slušala svoju intuiciju. Osim toga tada sam još verovala da ljudi greše, tako da i meni može isto da se desi, pa sam se presabirala i borila sa vetrenjačama. Razmišljala sam ne bi li dokučila nedokučivo, a to je da unapred vidim sve i da sve to mogu da kontrolišem. Da znam gde me to vodi, ali to je nemoguće i nepotrebno!

Nema greške nikada! Sve je samo iskustvo da se nešto ispolji iz nas, da nešto naučimo, osvestimo i time budemo bliže onom što je potrebno otkriti a to je naša unutrašnjost, naše biće.

Danas shvatam da se nalazim u bilo kojoj tački moga puta, više nikada ne bih toliko preispitivala sebe i gnjavila da li je ovo najbolje za mene ili ono drugo. Jednostavno kada bi me nešto privuklo moju pažnju to bih proverila kroz praksu i tu bih istinski uvidela kroz iskustvo, šta je za mene a šta ne.

Nepotrebno zebemo kako ne bi pogrešili! Slobodno pogrešite, jer tako učimo i tako napredujemo. A kako drugačije?

Iskustvo je najbolji učitelj svakog izbora. Kroz iskustvo se toliko očigledno pokaže šta i kako dalje! Opustite se, uživajte u životu i ne preskačite šta vam život šalje, jer to je najbrži i najdelotvorniji put do otkrivanja istine!

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

2 Comments

 1. DenVik

  Leci, mudra Leci.
  Hvala za tvoje misli. Da, želim da budem još opuštenija, da se radujem uvek i svuda i da puštam Život da živi.
  ( vreme je da stari obrasci samokažnjavanja odu na spavanje)

  • Odlično DenVik, uvek budna i odlučna sve više i više!
   Ti obrasci samokažnjavanja što kažeš, dobro primećeno, tako je, samo da se tope i rastope, nestanu….
   To je istinsko DenVik, samo opuštenije i opuštenije, onda je radost u nama stalno prisutna, i ovo ti je divna misao, da puštam život da živi!!!
   Pozdrav za tri musketara!!!

Leave a Comment