Leci - Moje detinjstvo

Imala sam fantastično detinjstvo. odrastala sam u jednom malom Vojvođanskom seocetu pored Novog Sada. Tu su živeli moji baba i deda, koje sam obožavala, naročito moja babu, za koju sam uvek verovala da bi za mene sve učinila, baš sve!

To je prekrasno i veoma važno saznanje i osećaj koji sam nosila u svome srcu kao malo dete, i tom divnom i slatkom periodu moga života.

Sve je bilo kao u bajci.

Jedva sam čekala da dođem kod babe i dede, i uvek kada su mi roditelji govorili ..E sutra idemo kod babe, i ostaćeš malo tamo…. Uh, sećam se kao mala, da sam imala erupciju radosti i euforije da ih vidim što pre. Tu divnu malu kućicu u kojoj su živeli moji baba i deda, pa dvorište i mog divnog prijatelja, najboljeg do tada u mom životu, mog psa Lolu.

Naravno, jako sam se radovala mojim drugarima iz komšiluka, iz ulice, i naravno mojoj braći, a bilo ih je troje iz uže familije.

I dan danas se sećam, kako već izdaleka ugledam moju babu sa maramom na glavi, kako me sa ljubavlju i strpljenjem čeka na ulici ispred kapije. Ja jedva čekam da mi tata otvori vrata od kola i da istrčim i bacim se u zagrljaj mojoj ljubljenoj babi, koju sam jako volela, koju sam obožavala.

Još u mome srcu zaigra radost, i suze od radosti ovlaže moje oči, kada se setim tog prizora, kako me čeka i našeg snažnog zagrljaja.

Sećam se svojih uzbuđenih reči koje sam kao mala uvek izgovarala…Baba ja opet…jer ostalo nisam mogla izgovoriti od radosti i potpunosti, koju sam osećala.

To je bila savršena ljubav i to je bilo savršeno detinjstvo.

 

photo by: ShinodaRush
photo by: ShinodaRush

 

Mnogo godina kasnije shvatila sam u potpunost, koliko je moje divno detinjstvo i ljubav koju sam imala sa babom bilo neprocenjivo, i veliki blagoslov za sve što će biti moj život i sve što ću postati.

Dobila sam u svome detinjstvu sve što će mi biti potrebno i dragoceno da shvatim i pronađem sebe i postanem ovo što sam sada. Dobila sam kroz ljubav, svu snagu koja mi je bila potrebna da odrastem.

Sva ta ljubav i svi ti božanstveni doživljaji na selu su probudili u meni radoznalost saznavanja. Ko sam i zašto sam ovde? Da li postoji Bog, i gde se nalazi?

Moje detinjstvo je usadilo u mene ljubav prema prirodi i životinjama, i to se samo širilo i postajalo dublje vremenom.

Ljubav koju sam osećala i kojom sam bila voljena i pažena, je probudila moju ljubav prema ljudima, da smo svi divni i posebni, da svi u sebi nosimo veličansvenost i neponovljivost svojih kreacija, talenata i sposobnosti, i da se svi menjamo svojim tempom i svojim izborima, i zato moramo imati strpljenja, razumevanja i ljubavi jedni prema drugima.

Samo je ljubav uvek potrebna.

 

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment