Leci - Ljubomora, ljubomora

Kad neko kaže, tamo gde ima ljubavi ima i ljubomore govori o zabludi i neistini. Ljubomora nema nikakve veze sa ljubavlju.

Ljubomora govori o onome ko je ljubomoran, o stanju njegovog bića. Govori o njegovoj nesigurnosti i potrebi da se iskontroliše druga osoba, kako ne bi učinila, ono što ne možemo da prihvatimo.

To je potreba da neko čini ono što mi želimo, a ne ono što sam želi!

Ljubomoran čovek ne podržava slobodu jer je i sam neslobodan, a sloboda je drugo ime ljubavi.

Kako možemo uopšte voleti ako nismo svoji i slobodni, ako ne pratimo ono što jesmo iznutra, ono što mi želimo i osećamo?

Kako možemo biti srećni ako živimo ono što drugi očekuje od nas?

Gde smo tu mi?

Kako neko može očekivati od nas da stalno živimo i osećamo ono što on oseća, kad svako živi, diše, misli i oseća kroz sebe a ne kroz drugo ljudsko biće.

Gde je tu ljubav?

Ono što često nazivamo ljubavlju je vezanost, obostrano uslovljavanje da se ne bude sam i usamljen, navika, slični interesi, zavisnost bilo koje vrste.

Nesigurnost i nesamopouzdanje je tačka na kojoj moramo raditi ako želimo biti slobodni i svoji.

 

photo by: shadow_wolf
photo by: shadow_wolf

 

Samoća nema nikakve veze sa usamljanošću, jer tek kad možemo biti sami, zadovoljni i srećni, izlazimo iz okvira straha i zaista se priključujemo ljubavi i slobodi.

Ljubav je stanje svesti, stanje našeg unutrašnjeg bića, toga koliko možemo otvoriti svoje srce bez uslovljavanja i samo voleti, bez obzira da li nam je uzvraćeno tog trenutka i da li će nam ikada biti uzvraćeno. Tu nema interesa i računanja samo davanja, a tek tada nastaje pravo čudo.

Bezuslovnost ljubavi uvek toliko daruje i ispunjava onoga koji voli i stostruko vraća kao bumerang blagodeti ljubavi.

Zato prvo mi moramo naučiti da dajemo, jer srce mora da se otvori za primanje koje ljubav uvek uzvraća srcu koje voli i daje.

Kad volimo sebe i u skladu smo sa svekolikom slobodom življenja, u stanju smo voleti svako biće, mnoge ljude, sve životinje, pojave i bilo šta drugo. Tu nema mesta ljubomori.

To je istinska sloboda u kojoj volimo, jer drugačije ne možemo… to učimo čitavog života.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

4 Comments

  1. dany

    Obožavam da čitam vaše tekstove,malo reči a uvek pogađaju pravo u metu :)Šaljem vam ljubav i svetlost

    • Deny, a ja obožavam tvoje komentare, jer pokazuju koliko se povezujemo i osećamo bliskost i prijateljstvo, ti kroz moje tekstove a ja kroz tvoju reakciju.Šaljem ti pozitivnu energiju i ljubav.

  2. Lorena

    Bog vas nam je dao draga Leci!!!

Leave a Comment