Leci - Kratki Susret

Divan sunčan jesenji dan.

Posmatram sa radošću jude na ulici, koji svako u svojim mislima hoda zamišljenim i nevidljivim putanjama. Posmatram iz lagane radoznalosti izloge i pse lutalice, kojih je ovde u centru Novog Sada nekolicina. Uživaju sunčajući se  na jesenjem suncu i tek pomalo žmirkaju posmatrajući okolinu.

Pomislim, volim ovaj grad dok polako šetam nogu pred nogu, imajući svo vreme ovoga sveta na raspolaganju, takav me je osećaj ispunio. Bila sam u nekoj kupovini, ali se toliko divno osećam na ovom suncu, da sam krenula nazad kući, okolo naokolo, ne bi li što duže bila napolju.

Već sam bila blizu kuće, kada izdaleka spazim svoju komšinicu. To je draga žena koja živi u zgradi do moje, ali se nismo nikada zbližile, jer smo veoma različite po mnogo čemu, bar ja tako osećam. Njena ćerka je išla sa mojom ćerkom u školu, i nas dve kada smo se viđale javljale smo se jedna drugoj, eto to je bila naša komunikacija. Međutim vremenom, ona je prestala da mi se javlja iz nepoznatih razloga, i ja sam to prihvatila, ne ulazeći zašto, kako, jer svako ima prava ponašati se kako želi.

Sve vam ovo pričam zbog nečeg divnog što se upravo desilo, danas!

Polako sam nastavila hodajući i uživajući i dalje u suncu i lišću drveća, pored kojeg sam prolazila. Priblžavala sam se svojoj komšinici, i kada sam bila skoro sasvim blizu, ona je skoro zastala i toliko toplo i divno rekla zdravo, da sam ja odmah otpozdravila i krenule smo dalje svako svojim putem.

Trebalo mi je malo vremena da shvatim šta se upravo desilo, zašto se moja komšinica meni javila, o čemu  se ovde radi…i shvatim u momentu!

Da, shvatila sam!

Šetala sam se i bila sam tako divno raspoložena, da nisam ni primetila da sam se osmehivala, i moja draga komšinica je mene doživela kao dragu osobu, kojoj želi da se javi. Imala je verovatno utisak da je moj osmeh bio upućen njoj. Bila sam iznenađena ali sam bila i radosna, jer sam nešto naučila!

Ovo me je pokrenulo da shvatim da želim biti otvorenila prema drugim ljudima, jer je moj osmeh, moja otvorenost da dopustim ljudima da osete moje biće i da mi se jave, jer možda sam nekada na ulici zatvorena, u svojim mislima ali nisam ni opasna, ni ne pristupačna, jer ja volim ljude.

Hvala dragoj komšinici što mi je pomogla da shvatim šta želim promenuti kod sebe. 

foto by jack a lynn
foto by jack a lynn

 

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

20 Comments

 1. danijela dany

  Bravo Leci! <3

 2. Tijana

  Divan tekst sugradjanko..:)

 3. maja

  A kako se odbraniti kada te neko napadne sa ruznim recima, saspe sav svoj bes,neko ko ti je jako blizak ,rod?

  • Majo draga, za sve je potrebno dvoje. Nečim u sebi, nekim verovanjem, koje je ograničavajuće za tebe, privlačiš takvo iskustvo, ona ti samo pomaže da to ispraviš kod sebe.
   Pođi od sebe tako što ćeš pisati ili izgovarati sledeće afirmacije.

   Npr. da se ta osoba zove Marica, kažeš ovako:

   Marica i ja imamo divne skladne odnose. Volimo se, poštujemo i razumemo. Ja sam u potpunosti zadovoljna Maricom. Blagosiljam je sa ljubavlju.

   Videćeš ukoliko budeš ovo upražnjavala, kako će se drastično promenuti vaš odnos, za vrlo kratko vreme. Pozdrav Leci.

 4. Tijana

  Bolje Vas nasla na mestu gde su tekstovi i reci zlatni konci, koji pomazu da spojimo i susretnemo vec date nam, savrsene delove. Veliki pozdrav i pregrst blagoslova.neka ovo virtuelno druzenje zapocne.:)

 5. Tijana

  Jupiiiiiiiiiiii :)) dala sam vam povratnu informaciju, a vi samo tako nastavite, mnogo nam znaci ovo mesto…

 6. Tijana

  sastajali se mi jos sto godina! 🙂

 7. Tijana

  A sta da radimo kada nas neko jednostavno ne voli, ne dopadamo mu se i nista nam ne veruje jer mu je zivotni stil da bude na oprezu i kada vidi nekog ljubaznog i pozitivnog on misli da je dvolican i da igra neku igru? Lako je kada je to prolazna osoba, a sta ako sa njom moramo da zivimo? hteli ne hteli, tudja hladnoca i grubosti bole…

  • Draga Tijana,
   Tako smo sazdani da možemo samo sebe da menjamo, zato čoveku uvek ostaje izbor, koji je pravi izbor, da živi svoj život onako kako to oseća da ga usrećuje kako želi.
   Život nam je dat da ga živimo i kreiramo po sopstvenoj želji, zato imamo slobodnu volju.
   Nikada ništa ne moramo, ta ograničenja sami sebi postavljamo na svom životnom putu, jer se osećamo slabašni, zastrašeni, mali da bi smo se suočili sa nekim svojim ograničenjima, stavovima, načinu na koji gledamo sebe, koliko se volimo i poštujemo sami i koliko je naše samopouzdanje.
   Mi u odnosu na bilo koju osobu, možemo samo da menjamo sebe i da očekujemo samo od sebe a ne i od drugih, jer kada očekujemo od drugih i to ne dobijemo, povređeni smo.
   Postoji u tebi neko uverenje, koje je privuklo osobu koju imaš pored sebe. Ako si se ti promenila u međuvremenu, sazrela, što je normalno i prirodno, možda se osoba pored tebe nije promenula u pravcu u kojem si ti i imate suprotstavljene vibracije, veoma različite. Bilo koje priklanjanje, da se sačuva neki opšta slika mira, nije mir i nije sreća.

   Dragocena je vežba za poboljšavanje odnosa, kada god se setimo u toku dana, Blagosiljam te sa ljubavlju. Ova rečenica je toliko moćna afirmacija, da je to veličanstveno.
   Osim toga predlažem sledeće afirmacije.
   Ime te osobe i ja imamo divne i skladne odnose. volimo se, razumemo i uzajamno poštujemo. Ja sam u potpunosti zadovoljna njime ili njom.

   Isto tako ljubav prema sebi jača naše samopouzdanje i veru da je naš život u našim rukama i da jedino mi njime upravljamo slobodno i sa ljubavlju.

   Porazmisli o mojim rečima, jer ti sa ljubavlju govorim i želim da se osećaš dobro, slobodno i srećno.
   Sve se može promenuti
   Ako zatreba nešto, javi se. Ljubi te Leci

 8. Tijana

  Hvala draga Leci.

  Negde sam ovde i procitala te afirmacije, ali nekako znaci ovaj direktan podsticaj i ohrabrenje. Veovatno moram dosta da radim na sebi i da verujem i svojoj reci.

  Tako je, neka proslost nas je privukla, ali sada smo obe toliko razlicite i kao da cekamo dan da se rastanemo. Za moj sistem vrednosti to je ruzno, ljudi treba da se postuju barem, uvek ce se naci neka zajednicka nit, ako se zeli, ali sta mogu, ako ne zeli…
  Da ne gnjavim vise, ovo je divno sto sam mogla dobiti takav jedan savet, beskrajno hvala i veliki poljubac.

  • Naravno Tijana, direktan razgovor je uvek dragocen i koristan. Divno je da si pitala i to uvek možeš.

   Ono na čemu bi te ja podsticala, to je da radiš na ljubavi prema sebi. Voli sebe i razvijaj tu ljubav, jer iz te ljubavi raste snaga naša i samopouzdanje i poverenje u sebe.
   Najbolje se menjamo i najbrže kada radimo na ljubavi prema sebi. Kada voliš sebe, ne zavisiš od drugih ljudi, da li će te voleti, šta će misliti o tebi, da li će te razumeti, podržavati, jer u tebi je snaga da si svoj slobodan, divan snažan da priuštiš sebi sve što želiš, sve što te raduje.
   Rodila si se da budeš srećna i slobodna. Budi to.
   Sve je u redu, kreni prvim korakom, ljubav prema sebi i sve će se tada brzo nadovezati u veličanstvene promene tvoga života.
   Ljubi te Leci.

 9. Tijana

  sve se to desilo bas kad sam enormno uvecala ljubav prema sebi, tako da zahvaljujm Univerzumu jer me “uzdrmava”, pomera iz pasivnosti,znam da od mene i za mene zeli reorganizaciju, pruza mi nesto lepse…Znam da moram prihvatati i teci zajedno sa promenama, a tu je potrebno Poverenje…
  Pre neki dan bila sam ophrvana obavezama i pozelela sam, onako s uverenjem da ce se to i desiti, da odem kod nekog ko ima puno zivotinjica i da jednu posebnu mazim.Pazite! cak sam i precizirala zelju. U toj situaciji, to je bilo nemoguce. I zamislite! Za dva dana, nakon godinu dana nejavljanja, pozvao me je drug- biolog na slavu…dalje je sve jasno..ribice, mace…svega! i jedna posebna macka,koju sam mazila :)……Zelja se u potpunosti, na moje iznenadjenje, ispunila….

  poslusacu tvoje savete…

  • Tijana, mudro si to primetila, vidiš kada zakoračiš odlučno u promene i one već krenu, život ti pomaže da se što potpunije, dublje i šire menjaš, jer dobrobit je suština prirode života. Sve se dešava za tvoje najveće dobro, ne srednje, već najveće, he he he
   Vidim da si svesna tih promena i da želiš više i u tome će ti pomoći ljubav prema sebi, jer kada volimo sebe, želimo najviše i najbolje. Poverenje o kojem govoriš je poverenje pre svega u sebe a i u život. Za život se ne brini, on uvek daje veruj mi na reč a ti poradi na poverenju u sebe.
   Tijana, ti si divno biće, ja odavde to vidim. Budi gospodar svog života, želim ti svaku sreću.
   Čujemo se, pozdrav.

 10. Tijana

  Hvala Leci. Cujemo se <3

Leave a Comment