Leci - Kako Govorimo Istinu?

Kada govorimo istinu iz svog bića, ona nikada ne boli onoga kome govorimo. Iz najbolje namere, ljubavi i mira u svome srcu, možemo bezbedno govoriti istinu, jer tada će svako kome govorimo osećati iz čega govorimo, neće se osećati napadnuto, pa se neće ni braniti, već će saslušati. Čak iako ne posluša naše reči, otpoče će u njemu jedan divan nevidljivi proces, koji će vremenom početi da rastvara tvrdokornost bilo koje osobine.

Leci

foto by Zindy
foto by Zindy

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

9 Comments

 1. Tijana

  Divan savet za svaku situaciju. Nedavno mi se desilo da neko tumaci, preuvelicava, vredja me zbog lose procene. Ja se nisam upecala vec sam smireno objasnila sta je ustvari istina, potpuno smireno i od srca. I izgladili smo.
  Ljudi se cesto naljute pa nastave istom merom, a to nikud ne vodi.

  • Tijana, Bogami divno si se snašla u situaciji. Bila si prisutna, što je jako važno i smirena duha i tada sve mora da se poravna u harmoniji, čak i ona strana koja je nemirna.
   Divno!
   Tu si u pravu, odgovoriti na isti način na koji smo napadnuti, ništa ne rešava. Dragoceno je naučiti da razgovaramo međusobno, da kažemo ono što želimo i osećamo ali nikada na napadački način iz nekog pametovanja, jer u startu pokazujemo ko je glavni ato niko ne voli, jer se oseća napadnut i tada kreće veliki talas, he he he …a može bez toga!
   Hvala ti na divnom komentaru i veliki, veliki pozdrav.

 2. Tijana

  Hvala Leci na uzvracenom misljenju, mnogo mi znaci.
  veliki veliki pozdrav <3

 3. Ovo je fantastično! Ova napomena kako to naše unutrašnje biće radi je apsolutno tačna. Kada pustim “pravu” sebe da govori to uvek bude ovako kako si napisala. Kada pustim Ego…uvek neki pičvajz 🙂

  • Eto, Članice 257, i sama znaš i prepoznaješ ovu istinu!

   Možemo reći apsolutno sve, ali onako kako poteče iz našeg bića iskreno i u miru.
   To je ogromna snaga, koja utiče na nemire iz okruženja, zaustavlja ga trenutno, da se ne rasplamsava dalje, i polako ga rastvara svojom lekovitom snagom, a to je snaga ljubavi našeg sopstva.

 4. Siniša

  Istina nema alternativu ……

  • Pa da, istina je ono u šta veruješ…i nema alternativu u tom trenutku, ali se može promenuti…

   Naravno, ti govoriš o neprolaznoj i večnoj istini Sopstva i Bića koje Jesmo, e to nema nikakve alternative, jer je nepromenjljivo i večno!

 5. najzad

  Vrlo bitno, za ne zaboraviti. Hvala Leci.

Leave a Comment