Leci - Da Li Je Ovo Za Mene Najabolje?

Da li je moja duhovna praksa, ono najbolje za mene?

Šta je najbolje za mene, kako da znam sigurno i ne budem zbunjena?

U ovom vremenu buđenja, u moru raznih mogućnosti duhovnog napretka, preplavljeni smo na internetu i u životu raznim učenjima, tehnikama,  koja nas mogu dovesti do većeg napretka koji želimo. Kako prepoznati i biti siguran šta je za nas najbolje, naj delotvornije, kako to znati sigurno?

Ovo su česta pitanja, koja sebi postavljaju mnogi tragaoci, pogotovo u ovom trenutku, kada nam se čini da najviše i najbolje treba delati.

Koji su to sledeći koraci…

Da li dobro radimo…

Da li verujem u prave stvari…

Koja je moja svrha…misija…

Kako najbolje da služim Božansko?

Dragoceno je biti svestan nečega jako važnog, da bi smo odgovorili sebi na ova pitanja!

Naša Duša ima vlastitu individualnost, to čini svo iskustvo svih naših reinkarnacia i naša svrha i sudelovanje u Božanskom planu je upravo odraz te individualnosti.

Ta vrata moramo u sebi potražiti sami i otključati. Tu ćemo naći naš vlastiti pravac, put, svoju sopstveni mozaik, koji smo mi. To je ono što jesmo, naša jedinstvenost koja određuje, naše putovanje, naše korake, i naše služenje Božanskom planu.

Duhovni put koji je najbolji za nas, ne mora biti najbolji za mnoge ljude, ili za neke ljude oko nas. Prepoznavanje onoga što je za nas najbolje, nije puko traženje, proučavanje i analizranje, koji je put i duhovna praksa najbolja, jer ono što je za mene najbolje, ne mora biti i za vas i obrnuto.

Da bi smo najbolje i najdublje pojmili svoja duhovna iskustva i svoj razvoj, neka duhovna metoda je najbolja da bi smo videli tu širu sliku, kojoj težimo, prepoznavajući naše sopstvo i svega što ga čini.

Nema najboljega, ili bolje rečeno,  ono što se meni složi da najviše osećam da je istina, mir i ljubav, to je ono pravo i tada osećamo radost i opuštenost. Ono što je u skladu sa našom istinskom prirodom, to je ono najboje i to nam donosi harmoniju u život. Slediti svoju vlastitu istinu je put našeg sopstva. Tome treba biti odan i ogrnut celim svojim bićem, tako da čitav naš život procveta i zamiriše.

Pravo jedinstvo je u različitosti, zato ima puno duhovnih pravaca i puteva.

Ono što najviše dodirne naše srce istinom je naš jedinstveni put, i on će otkriti svrhu naše Duše. Tada se svrha naše Duše uklopi savršeno u široj slici svrhe svega stvorenog, celog univerzuma. Prepuštajući se verno sopstvenoj istini, videćemo i širu sliku i dobiti sve odgovore, koje tražimo.

Opustite se!

foto by nova
foto by nova

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

4 Comments

 1. maja

  Bravo jos jednom,opet isto mislimo i slazem se u potpunosti.!!! Ja jesam uvek na pravom mestu u pravo vreme i radim najbolje sto umem i bice sve mnogo uspesnije sve nego sto ocekujem!!!.

 2. Suzi

  Mudro zboris Leci- ”Pravo jedinstvo je u različitosti, zato ima puno duhovnih pravaca i puteva.” . Samo dok ljudi nauce da prihvate razlicitosti 😉

  • Ta različitost ide iz toga da svi gledamo iz svoje kuće, iz svoga tela, iz svoga bića, svoje Duše. Tako se stvara ogromno iskustvo, koje je na korist celokupnoj svesti univerzuma. Tako se stvara napredak.
   Hoće ljudi, jer u ovom vremenu buđenja svi pravimo izbore, hoćemo da spavamo ili ćemo da idemo napred, tj. hoćemo li da prepoznamo ko smo mi zaista.

Leave a Comment