Leci - Čekanje

Ne možemo iz prošlosti kojom nismo zadovoljni dospeti u budućnost, već jedino iz sadašnjosti. To znači da je prvo potrebno razrešiti se prošlosti tako što ćemo prihvatiti kako jeste sada. Tek tada smo u sadašnjosti u kojoj možemo stvarati budućnost.

Čekanje da se nešto desi u našem životu i promeni ga je mentalni obrazac da imamo otpor prema tome gde smo sada i da želimo biti u nekoj budućnosti. Ovo je disharmonija koju sami izazivamo svojim neprihvatanjem i opiranjem kako jeste.

Šta je to što čekamo i zašto čekamo?

Svi smo iskusili taj osećaj čekanja nečega u životu, da se nešto desi i da nam se promeni život. Obično čekamo da neko drugi nešto učini i uradi za nas. Čekamo srećniji i potpuniji život. Novu ljubav ili novi posao, nove prijatelje, putovanja oko sveta, preseljenja u drugi grad, kuću ili  stan, bolju finansisku situaciju itd. Neki ljudi prožive čitav život čekajući to nešto!

Uvek je lakše, barem nam se tako čini, da stvorimo neko opravdanje i da ništa ne uradimo, nego da učinimo napor i uradimo šta je u skladu sa sadašnjim trenutkom, sa tim kako jeste sada. Odlaganje nam je nekada omiljena opcija, ali ako kažemo do sada je bilo tako, kako je bilo čekajući uvek nešto, ali od sada neću bežati i skrivati se da se suočim i uradim šta mi donosi sadašnji trenutak. E to je vrhunski stav u kojem obrazac čekanja nestaje i topi se.

Dovoljno smo čekali do sada na različite načine. Ništa nam to nije donelo neki veći  uspeh u bilo kom smislu i u bilo kojoj sferi našeg života. Čekanje je samo još jedno smišljeno opravdanje!

Suočiti se sa tim kako jeste sada je prihvatiti. Suočavanje je prihvatanje! U tom prihvatanju postoji živo kretanje života i ono će nam doneti ono što je na redu na našem putu samospoznaje. Zahvalnost za ono što imamo sada i onome što smo sada donosi istinski prosperitet na svim poljima.

Kada prvi put uhvatite sebe da nešto čekate, setite se da je to samo još jedno opravdanje da išta učinite. Izađite iz tog mentalnog okvira! Odustanite od čekanja, i budite tu gde jeste i kakvi jeste celim svojim bićem. Uživajte u tome sa zahvalnošću!

Posle toga dolazi istinko iznenađenje koje će vam doneti život.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment