Vina - Afirmacije – uzduž i popreko

Deo razgovora sa našeg foruma na temi Afirmacije

Ametyst: 

Koliko puta je potrebno ponoviti jednu afirmaciju dnevno ? 
Na jednom sam sajtu pročitala da je potrebno 40 dana 40 puta na dan ponavljati jednu afirmaciju da bi bila djelotvorna. Nakon koliko vremena ste vi počeli primjećivati rezultate i koliko puta ste ih ponavljali/pisali.

 

Vina:

Što više, to bolje. Ja sam u početku pisala po 100 afirmacija na dan… sve zavisi šta ti prija u trenutku. To treba da ti bude vodilja- šta ti prija u trenutku i šta te nabolje podiže da se poravnaš sa svojom Dobrobiti. Ovo ti najviše važi ako si na početku i još uvek nemaš osećaj kao da to zaista jeste, tj. ne veruješ u ono što govoriš, nisi 100% ubeđena da tako kažem :)
Radi što više možeš jer ćeš brže promeniti način na koji automatski razmišljaš sa negativnog na pozitivno.

 

Ametyst:

Koliko ti otprilike afirmacija koristiš i da li svaku napišeš po 100 puta?
Vina:

 

Ja sam sada u stanju da sam potpuno svesna da SVE što izgovorim jesu moje afirmacije. Postala sam veoma, veoma svesna svojih misli, kao i reči koje izgovaram, i time upravljam svojim iskustvima i svojom vibracijom – svojim raspoloženjem u toku dana. Sada, ne može ništa da mi se ‘provuče’ slučajno, i sve što mi dođe da kažem negativno, ili pomislim neku misao žrtve – odmah primetim, i reagujem. Automatski.

 

Ali nekada nije bilo tako (nekada mislim pre 4 godine). Kada sam počinjala, afirmacije sam koristila pre svega da bi uopšte odvikla sebe od navike da po difoltu reagujem negativno: mislim negativno, slutim negativno, govorim negativno. To je bio prvi uspeh mog korišćenja afirmacija – da postanem svesna da postoji i drugi način, onaj pozitivni.

 

E tek nakon te promene, mogla sam da počnem da koristim afirmacije kao alat za manifestovanje pozitivnih stvari u mom životu. Tek onda sam mogla da manipulišem i upravljam namerno svojim mislima uz pomoć afirmacija, tj. fokusa na pozitivno dok sam ih pisala, izgovarala, svejedno.

Zašto? Zato što sam tek tada verovala u to što govorim. Da je pozitivna varijanta nešto što je ipak moguće čak i za mene. Tek tada sam zaista kontala u svojoj glavi da kada napišem na papiru Ja imam novca koliko god poželim, da je to stvarno tu za mene, i moguće, i ok. i u redu, i da zaslužujem…Tek tada.

 

E, onda kada veruješ u te afirmacije koje izgovaraš, privlačiš pozitivno 100 na sat.I koristiš njihov pun potencijal.

Ali naravno, ne možeš ‘leba preko motike’, već jedno pa drugo – sve po redu. Kvantni skokovi su izmišljotina.

 

Dakle, danas, više ne pišem afirmacije, ali ih mislim i izgovaram – konstantno, svaki minut, svakog dana, od jutra do mraka, u sebi, ili naglas.Shvati da ti neće to što ih pišeš 100 puta ili 40 puta ništa pomoći, to nije magija, to nije sveti eliksir. Bez znoja nema ništa, a znoj u ovom slučaju znači tvoj način razmišljanja i tvoj trud da ga promeniš na pozitivno. Da ti prirodna reakcija na svet oko tebe i na samu sebe bude pozitivna. Da to bude tvoja navika, nova navika.

A afirmacije ti pomažu kao neki podsetnik da postoji i taj drugi svet, pozitivni, i da možeš krenuti i tim putem ako želiš; da očekuješ i tražiš dobro za sebe. Glavna stvar je ta promena tvog načina razmišljanja, a to zavisi samo od tvoje volje i napora da se promeniš, a ne od broja napisanih afirmacija.

Naravno, što ih više pišeš, više ulaziš u taj mind set, ali nemoj ih pisati i očekivati da će se nekom magijom samo od sebe sve promeniti u tvom životu, jer ne možeš pisati pozitivne izjave, a govoriti negativno po ceo dan, ili misliti i slutiti negatvno. Ta dva ne idu zajedno.

 

Ultimativni cilj je živeti svoje afirmacije, živeti energijom tih afirmacija.

 

photo by: octoberlife
photo by: octoberlife

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

2 Comments

  1. Eliza

    Da li se mogu izgovarati vise afirmicaja odjednom,ili se treba skoncentrisati samo na jednu?

Leave a Comment